top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAstro Asist

Ay Burcu Hesaplama Burçlardaki Ay’ın Özellikleri ve Yorumu


Ay’ın bir anlamda koruyucu bir şekilde Güneş’in çevresinde tur atması ve Güneş’in ışıklarını bizlere ulaştırması gibi, Ay burcumuz da kendimizi nasıl koruduğumuzu, kendimizi nasıl rahat ve güvende hissettirdiğimizi anlatır.

Haritamızdaki Ay burcu insanlara göstermediğimiz iç konuları ifade ediyor olması sebebiyle duygu dünyamızla alakalı pekçok konu Ay burcumuzla net bir şekilde alakalıdır ki, bize zevkli gelen konular hatta alışkanlıklarımız bile Ay burcumuzun kapsama alanındaki konulardandır. Duygularımız üzerindeki sert ve kararlı etkisiyle hayatımızın her yönünü tam manasıyla tesiri altına alabilir ancak, en önemlisi insanlarla kurduğumuz ilişkileri etkilemesidir. Doğum haritamızdaki Ay burcu özellikle nasıl sevilmek istediğimizi, beslenme yöntemlerimizi ve duygusal manada rahatlama şeklimizi de etkiler.

Duygularımızla ilgili birçok konuda tesir sahibi olan Ay’ın haritadaki konumu astroloji meraklılarının önemli gördükleri temel konulardandır. Natal haritada, Ay’ın bulunduğu burç, bilhassa evlerimizde ve özel hayatımızda çevremize içgüdüsel manada nasıl reaksiyonlar verdiğimizi tespit etmemizi sağlar.

Çoğu astrolojik hesaplamada olduğu gibi, Ay burcunu bulmak için de doğum anına ait verilerin kesin olarak bilinmesi gereklidir. Bu bölümün doğru olması büyük öneme sahiptir, çünkü sadece küçük bir fark çok farklı bir burca işaret edebilir, bu sebeple emin olmak adına kesinlikle titiz olunması gerekir. Tam bilgilere sahip olmanız halinde, websitemizdeki gibi saygın bir hassas hesaplama sistemi doğru sonucu almanızı sağlayacaktır.

Şahsınızın veya doğum saatini bildiğiniz birinin duygusal yapısını analiz etmek için, sitemizdeki Ay burcu hesaplama aracını kullanabilirsiniz. Eğer Ay’ın hangi burçta olduğunu öğrenmeyi istiyorsanız doğum tarihi ve doğum yerinizi formdaki bölümlere girmeniz yeterli. Akabinde hesapla butonuna tıklayın. İşte bu kadar. Eğer bir başkasına ait Ay burcu konumuna ulaşmayı isterseniz ilgili kişinin doğum bilgilerini, Ay’ın anlık konumunu merak ediyorsanız, bu güne ait zaman bilgilerini hesaplama formuna girmeniz gerekiyor. Bu işlemden sonra o tarih ve saate ait Ay’ın hangi burçta olduğunu ve o konumda ne anlamlarının olduğunu okuyabilirsiniz.

Detaylı Güneş Burcu Hesaplama ve Yorumlama

Güneş, astrolojideki en kuvvetli yönetici olduğu gibi, doğum haritanızda da en fazla önemli görülen güç olarak yorumlanır. Bu astrolojik enerji, özünüzle ve hayatınız boyunca hangi tarafa doru evrildiğinizle ilişki içerisindedir. Duygularınızı dış dünya ile hangi yolla etkileşime aldığınızı ortaya çıkarmakla kalmaz ki aynı zamanda sahip olduğunuz şeylerin, amaçlarınızın ve benlik duygunuzun temel taşıdır. Orta yaştan sonra, Güneş burcunuzla olan bağlantınız artar çünkü yaşlandıkça, kim ve ne olduğunuz hususunda kendinizi daha iyi anlama fırsatı bulursunuz. Burcunuzdaki Güneş doğal kimliğinizi ve yaşamın genel seyri boyunca aynı kalan öz benliğinizi verir. Bu dünyaya yansıttığınız görüntü, öz varlığınızdır. Aslında enerji kaynağımız olan Güneş, Güneş Sistemi’nin tam olarak merkezinde yer alır ve buna paralel biçimde Güneş’in bulunduğu burcunuz da eşsiz kişisel odak noktanızı tanımlar. İçsel özelliklerinizi daha iyi bilmek için websitemizdeki burç bulma uygulamasından yararlanabilirsiniz.

Merkür Burcumuz Neden Çok Önemli? Hemen Öğrenin

Bir burçtaki Merkür’ümüz iletişim yöntemimiz üzerinde etkili olduğundan, ve düşünce sistemimizi şekillendirdiğinden dolayı, yaşamımızın her alanını etkisi altına alır. Bulunduğu burca göre Merkür’den nasıl etkilendiğinizi anlamak için Merkür burcu hesaplama uygulamamız aracılığıyla hesaplama işleminizi yapmalısınız. İlk tanıştığımız kişinin, aslında Güneş’inin konumlandığı burcuyla değil, Merkür burcuyla tanışırız. Burçlardaki yerleşimine göre yorumlaması farklılık gösteren Merkür burcu, sahip olduğumuz zekayı ve bu zekayı ne şekilde kullandığımızı gösterir. Yıldız haritasındaki Merkür gezegeni, kalıpları anlama, bilgileri bir arada tutma ve başkalarıyla paylaşma şeklimizi koyar ortaya. Burçlardaki Merkür düşünsel özelliklerimizi, yazarlığa olan yönelimimizi ve kendinizle ve başkalarıyla iletişim yöntemimizi anlatır.

Doğum Yeri ve Saatine Göre Venüs Burcu Hesaplama

Venüs burçlar kuşağında hareket halinde iken, günlük olarak kabaca 1° yer kaplar. Bu, her burçta yaklaşık bir ay süreyle kaldığı anlamına gelir. Buna ek olarak 18 ayda bir kez olmak kaydıyla geriye doğru hareket eder ki, Venüs’ünüzün konumunu belirlemenin en geçerli yöntemi doğum haritanızı okumak doğum saatinizde hangi burçta olduğunu görmek için bir Venüs burcu hesaplama programı kullanmaktadır. Doğum haritasındaki Venüs değerlere işaret ettiğinden varlıklarımızla olan ilişkilerimizi kontrol eder. Ancak daha önemlisi, burçlardaki Venüs sevgiye yaklaşımımızı, merhamet etme şeklimizi, aşka verdiğimiz önemi anlatır. İstediğiniz kişiyle aranızdaki uyumluluğu çıkarmak için Güneş burcu astrolojisini kullanmak bir yöntemdir ancak, Venüs burcundan tespit yapmak tam manasıyla aşkın merkezine inmenin en etkili yoludur.

Mars Burcu Hesaplama Ücretsiz Mars Burcu Çıkarma

Mars burcunuzun ne tür etkiler verdiğini öğrenmek, nasıl harekete geçtiğiniz ve motive olmak için neye gereksiniminiz olduğu hakkında önemli bilgiler verir. Bu bilgi, enerji seviyenizi artırmanıza ve yaşamınızı daha kolay hale getirmenize yardım edebilir. Haritanızdaki Mars’ın yerini hassas bie şekilde bulmak için Mars burcu hesaplama sistemi kullanmalısınız. Diğerlerine göre Mars daha hızlı hareket eden bir gezegendir ve hangi dönemlerde gerilediğine göre 2-7 ay arasında burçlarda konaklar. Mars gezegeninin tüm zodyağı gezmesi yaklaşık iki sene sürer. Bu süreyi kesin olarak saptayabilir, an itibarı ile neler yaşadığınıza ve hissettiklerinize göre farkındalık geliştirirseniz, sonraki Mars etkisinde ne şekilde harekete geçeceğiniz ve gücünüzü nasıl koruyacağınız ile ilgili ipuçları almış olursunuz.

Jüpiter Burcunuza Göre Nasıl Birisiniz? Ücretsiz Öğrenin

Jüpiter burcunuzun konumu, sizinle ilgili fark edebileceğinizden daha fazla konu içerir, algınızın açıklığını ve bilinç düzeyinizi yükseltme yöntemlerini açığa çıkarır. Genişleme anlamı taşıyan Jüpiter genelde bu özelliği ile beraber bolca doğruluk ta verir. Jüpiter’in yer aldığı burcu iyi anlamanız, hayatınıza daha fazla şansı çekmenize yardımcı olur. Doğum haritasındaki Jüpiter’i hesaplamanın birkaç yolu vardır. Bir astroloji programından faydalanarak küçük bir işlemle Jüpiter’inizin konumunu hızlıca hesaplayabilirsiniz, tabiki gerekli tarih ve saati bilmeniz şartıyla. Bununla beraber çevrimiçi Jüpiter transit tablosunu kullanarak tarihleri ​​de gözden geçirebilirsiniz. Doğum anınıza ait Yıldız haritanız varsa Jüpiter burcunuzu buradan da tespit edebilirsiniz. Şayet yorumlarıyla beraber bu pozisyona detaylı şekilde bakmak isterseniz Jüpiter burcu öğrenme uygulamamızdan faydalanabilirsiniz.

Satürn Burcu Nasıl Bulunur? Satürn Burcu Nasıl Hesaplanır?

Natal haritada, Satürn’ün burç ve eve göre konumu, çizdiğimiz sınırları, korkularımızı ve sorumluluklarımızı işaret eder. Satürn’ün bulunduğu burç sorumluluklarımıza nasıl yaklaştığımızı açıklayabilir ve bununla beraber, esasen açıklayamadığımız ve hatta karakterimize ait olarak özümsediğimiz özelliklere de işaret eder. Devri uzun süren bir gezegen olan Satürn, bir burçta kabaca iki buçuk yıl konaklar ve başlangıçtaki yerine geri dönmesi 28 ila 29 yıl arasında bir zaman sürer. Bu geliş zamanına Satürn’ün Dönüşü adı verilir ve bu bir tür olgunluk işaretidir. Bu, eşit yaştaki insanların birbiriyle benzeşen hayat dersleri aldığı anlamında yorumlanır. Websitemizde bulunan Satürn burcu tespit etme sistemi ile Satürn’ün hangi burçta olduğunu bulabilirsiniz.

Kişisel Doğum Haritası Detaylı Analizi Natal Harita

İnternette pek çok doğum haritası uygulaması bulunmakta. Bu siteleri ziyaret ettiğimizde, bir çoğunun yalnızca gezegen ve burç sembollerini gösterdiğini, ancak bu sembollerin hangi yön ve alanda yorumlanması gerektiğini herkesin anlayacağı biçimde ortaya koymakta yeterli olmadığını görüyoruz. Halbuki yeterince astroloji bilmeyenler yorumlamalı doğum haritası analizlerine gereksinim duyarlar. Bu nedenledir ki astroasist.com olarak detaylı açıklamaları içeren bir doğum haritası uygulaması olarak hizmet veriyoruz.

Astrolojik natal harita bir insanın doğduğu saat ve dakikada bulunduğu koordinata göre astrolojik etkilerinin olduğu düşünülen gezegenlerin dizilimlerini bilmemize yarayan bir haritadır.

Eskiden astroloji meraklılarının karmaşık hesaplamalar yaparak uzun uğraşılardan sonra çıkardıkları doğum (natal) haritalarını, bu gün sitemizin doğum haritası hesaplama sistemi ile saniyeler içerisinde hesaplamak ve tüm detaylarını almak mümkün hale geldi.

Astrolojik harita hesaplaması yapmak birçok teknik bilgi gerekliliği olan, son derece zor ve karmaşık bir işlemdir. Bu sebeple astrolog olmayanların kendisine ait doğum (natal) haritasını çıkarması, gereken astrolojik bilgilere sahip olmadan mümkün değildir. Sevindirici olan şu ki, teknolojik destek sayesinde bu hesaplamaları sizin yerinize yapabilecek bilgisayar destekli yazılımlar mevcuttur. Bizler de uygulamamızı kendinize ait doğum haritasını en kolay yoldan çıkarabilmeniz amacıyla tasarladık.

Astrolojik yerleşimlerin kişisel yorum ve tahminlere dayalı tarafları olmakla beraber, esasen çoğunlukla belli anlamları ifade eder. Bundan dolayı bire bir olmasa dahi aynı kişiye ait farklı doğum haritası yorumları bir birleriyle örtüşür.

Profesyonel bir astrolog olmadan da şahsınıza özel son derece detaylı doğum haritanızı çıkarabilirsiniz. Haritanızı hesaplamak için doğum gününüze ilişkin tarih bilgilerini ve coğrafi konumunuzu formdan seçmeniz yeterlidir. Haritamı göster butonunu tıklamanızla birlikte saniyeler içerisinde haritanız ekranda görünecektir.

Ephemerisler (gök günlüğü) özel bir tarihe göre gezegenler ve Güneşin bulunduğu burç ve dereceleri görmeye yarayan çizelgelerden oluşur. Bu verileri inceleyerek, gezegenlerin konum ve derecelerini görebilirsiniz fakat, gerek haritayı tam manada çıkarmak ve gerekse anlamlandırmak kısmında tıkanabilirsiniz. Harita işaretlerinin okunması yalnızca profesyonel astrologlar tarafından yapılması imkan dahilinde olan zor bir iştir. Bu alanda bir uzmandan profesyonel hizmet alabilir ya da sitemizdeki doğum haritası hesaplama programını kullanabilirsiniz.

Doğum haritası çıkarılması için ihtiyaç duyulan verilerin doğru olması kesinlikle önemlidir ki, astrolojik hareketlilikten dolayı bazen bir iki dakikalık yanlışlığın bile tüm gezegen ve burç konumlarını yanlış yönde etkileyeceğini bilmek gerekir. Natal haritaların sağlıklı bir şekilde çıkarılabilmesi ve işaretlerinin yorumlanabilmesi için, doğumun gerçekleştiği saatin net olarak bilinmesi gerekir. Websitemizde ücretsiz olarak kullanıma sunduğumuz doğum haritası programı da, yıl, ay, gün, saat ve dakika olarak giriş sağlayacağınız bu bilgiler ışığında kişiye özel doğum haritası sonucunu yorumuyla birlikte vermektedir.

Gökyüzü yıldız haritaları her dakika değişse de, bir (doğum) natal harita sabit bir ana bağlı kalınarak gök boşluğunun bir fotoğrafı olmasından dolayı değişmez.

Kabaca tarif edersek ücretsiz doğum haritaları astroloji ilminde uzmanlaşmış kişilerin sahip oldukları bilgi ve becerilerin teknoloji yardımıyla bilgisayar yazılımlarına aktarılmış halidir.

Yükselen Burç Neyi İfade Eder? Nasıl Öğrenilir?

Herkesçe malumdur ki, gün ışığından daha fazla faydalanmak için belli tarihlerde saatler ileri ya da geri alınır. Son senelerde bizim coğrafyamızda bu yöntem sonlandırılmışsa da, yükseleni bulunacak kişinin doğduğu zamanda bu uygulamanın yapılıp yapılmadığı netleştirilmeli ve tüm hesaplar bu parametreye göre yapılmalıdır.

Bazen internette yükselen burç tespit yolları ile alakalı araştırma yaparken bazı basit tabloları görmüşsünüzdür. Yükselen burcun hesaplanması konusunda doğru bir bilgi ortaya koyan bu şekilde basit bir yükselen burç bulma çizelgesi yoktur esasında. Karşınıza çıkan herhangi bir cetvelde, coğrafi konum yok ve sadece hangi Güneş burcundan olduğunuz ve 2 saat ara ile yükselen burç değişimi yapılıyorsa dikkate almayın. Çünkü en doğru yükselen burç hesaplama işleminde koordinat bilgisi, timezone ve bununla birlikte ileri/geri saat uygulaması hesaba dahil edilmelidir.

Web sitemizin hesaplama aracıyla, hiç bir astrolojik bilgiye sahip olmanıza gerek kalmadan yükseleninizi öğrenebilirsiniz. Takip edeceğiniz yol ise oldukça basit. Tabi ki doğum saatinizi net olarak bilmeniz kaydı ile. Web sitemizdeki yükselen burç bulma kısmına, doğduğunuz saati ve coğrafi konumunuzu girin, devamında aktifleşen yükselen burcumu göster butonunu tıkladığınızda hesaplama tamamlanacaktır.

Yükselen pozisyonundaki burcun ne mana taşıdığı ve ne tür özellikler verdiği, hesaplamayla birlikte elde edilen sonuçla beraber verilmektedir. Astrolojide 1. Evin önemi genelde daha çok bilinen Güneş burcundan bile fazladır diyerek belki de doğru söylemiş oluruz. Çünkü haritanın ilk evi bilindiğinde tüm yerleşimlerin diğer detayları da bulunabilecektir. Astrolojide tahminler mutlak surette yükselen burca göre yapılır. Bu da yükselen burcun önem derecesini ortaya koyan önemli bir göstergedir aslında. Doğum saati bilgilerinizle kesinlikle yükselen burcunuzun ne olduğunu tespit edin. Bu bilgi, kendinizi daha iyi anlamanızı, nasıl bir imajınız olduğunu hızlıca bilmenizi mümkün kılar.

Yükselen burç tam olarak doğum anında coğrafi konumunuza göre, doğu yönünde yükselmekte olan burca nispet edilen addır. 12 evlik astrolojik sisteme göre tertiplenmiş olan astrolojik haritanızdaki birinci evinizdir. Astrolojiyi çok bilmeyenler çoğunlukla kendilerini Güneşin bulunduğu burca göre ifade etseler de, dışarıdan bakılınca başkalarının gözünde daha farklı şekilde görünebilirler. Çünkü dış görünüş daha çok yükselen burçla ilgilidir.

Yükselen burç ASC (Ascendant) bulunması için gök günlüğü tablolarından yararlanılır. Bu veriler herkes için anlaşılma imkanı olmayan karmaşık bilgiler içerir. Gök günlüklerinden yararlanabilmek için astrolojide üst düzey bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Yükselen burç ASC (Ascendant) hesaplamada kesin ve güvenli yöntemlerin başında bir astrologtan destek almak ve çeşitli yazılımlar kullanmak gelir. Tamamı ücretsiz astroloji uygulamamızı da bu niyetle güvenle kullanabilir, yükselen burcunuzu doğru bir şekilde tespit edebilirsiniz.

20 görüntüleme0 yorum
Yazı: Blog2_Post
bottom of page