top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAstro Asist

Mars Burcunun Doğum Haritasındaki Önemi Nedir? Mars Burcu Hesaplama


Diğerlerine bakarak Mars daha hızlı hareket eden bir gezegendir ve hangi zaman diliminde retro hareket ettiğine göre iki ila yedi ay arasında burçlarda etkinlik gösterir. Mars’ın tüm burçlar kuşağını kat etmesi ortalama 2 yıl sürer. Bu 2 senelik döngüyü tam olarak tespit edebilir, an itibarı ile neler yaşadığınıza ve neler hissettiğinize göre farkındalık geliştirirseniz, ilerideki Mars devrinde ne şekilde hareket edeceğiniz ve gücünüzü hangi yolla toplayacağınız ile ilgili ipuçları alabilirsiniz. Haritanızdaki Mars’ın ne anlama gediğini anlamak, çalışma yönteminiz ve motive olmak için neye ihtiyacınız olduğu hakkında fikir vericidir. Bu bilgi, enerjinizi yükseltmenize ve hayatınızı kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. Haritanızdaki Mars’ın yerini kolay bir şekilde tespit etmek için Mars burcu hesaplama programı kullanmakta önemli derecede fayda vardır.

Jüpiter Burcu Hesaplama Ücretsiz Jüpiter Burcu Çıkarma

Jüpiter’in haritadaki yerleşimi hakkınızda bilinenden çok daha fazla şey söyler, algınızın açıklığını ve bilinç seviyenizi yükseltme yollarını su üstüne çıkarır. Genişlemeyi temsil eden Jüpiter genellikle beraberinde yüksek miktarda ahlak ta verir. Jüpiter burcunuzun konumunu haritanızda anlamış olmanız, daha fazla şansı hayatınıza çekmenize imkan tanır. Doğum haritasındaki Jüpiter’i öğrenmenin birden fazla yolunu kullanabilirsiniz. Bir astroloji programı kullanarak bir tek tıklamayla Jüpiter’inizin pozisyonunu zahmetsizce bilebilirsiniz, tabiki doğuma ilişkin verilerinizi bilmeniz halinde. Bununla beraber web tabanlı Jüpiter burcu tablosunu kullanarak tarihlerden de yola çıkabilirsiniz. Doğum haritanız çıkarılmışsa Jüpiter’inizin yerleştiği burcu buradan da bakabilirsiniz. Eğer neyi ifade ettiğiyle birlikte bu konuma detaylı şekilde göz atmak isterseniz Jüpiter burcu öğrenme uygulamamızdan yararlanabilirsiniz.

Satürn Burcu Nasıl Bulunur? Ne Anlama Gelir?

Natal haritada, Satürn’ün bulunduğu burç, sınır çizgilerimizi, korkularımızı ve sorumluluk duygumuzu ortaya koyar. Satürn’ün konumu, sorumluluklarımıza bakışımızı açığa çıkarabilir ve bununla birlikte, doğal bir biçimde dışa vurmakta güçlük çektiğimiz ve üstelik kişiliğimize ait olarak kabul ettiğimiz özellikleri de gösterir. Bir kuşak gezegeni olarak Satürn, burçların her birinde ortalama iki yıl altı ay geçirir ve ilk başladığı yere geri dönmesi 28 ila 29 yıl arasında bir zaman sürer. Bu geliş zamanına Satürn’ün Dönüşü denir ve bu bir olgunluk göstergesidir. Satürn’ün bu devri benzer yaş grubundaki kişilerin birbirine özdeş yaşam dersleri öğrendiği manasındadır. Websitemizde bulunan Satürn burcu hesaplama sistemi yardımıyla Satürn’ün yer aldığı astrolojik konumu anlayabilirsiniz.

Ücretsiz Güneş Burcu Hesaplama Uygulaması

Güneş’in konumlandığı burcunuz doğal kimliğinizi ve hayatın iniş çıkışları boyunca sabit kalan öz benliğinizi belirler. Bu özellikler sizin dünyaya parıldadığınız görüntü, içsel özelliklerinizdir. Aslında enerji kaynağımız olan Güneş, Güneş Sistemi’nin merkezinde bulunur ve buna paralel şekilde Güneş burcunuz da eşsiz şahsi odak noktanızı belirtir. Astrolojik kişisel özelliklerinizi öğrenebilmek için websitemizdeki Güneş burcu bulma programından faydalanabilirsiniz. Güneş, Güneş sistemimizdeki en parlak güç olduğu gibi, natal haritalarda da en fazla önemli görülen güç olarak yorumlanır. Buradan alınan etki, öz kimliğinizle ve tüm hayatınız boyunca kim olmak istediğinizle ilişkilidir. Kabiliyetlerinizi dünyayla nasıl paylaşıma sunduğunuzu ortaya çıkarmakla beraber sahip olduğunuz şeylerin, hedeflerinizin ve içsel benlik duygunuzun temel taşını oluşturur. Yaşınız ilerledikçe, Güneş burcunuzla olan bağlantınız artış gösterir çünkü ilerleyen yaşlarda, aslında kim olduğunuzla alakalı kendinizi daha iyi anlama olgunluğu kazanırsınız.

Ay Burcu Hesaplama Programı Ücretsiz Servis

Ay burcu bilinç altındaki konuları ifade ediyor olması sebebiyle duygusal alanlarımızla alakalı pekçok mesele Ay burcumuzla tam anlamıyla ilişkilidir ki, keyfine vardığımız işler ve alışkanlıklarımız da Ay burcumuzun etkisi altındaki konulardandır. Hislerimiz üzerindeki yönlendirici etkisiyle hayatımızın her yönünü ciddi seviyede tesiri altına alabilir fakat, her şeyden önemlisi insanlarla kurduğumuz ilişkiler üzerindeki etkisidir. Haritamızdaki Ay burcu bir anlamda sevgi alanındaki beklentilerimizi, beslenme tipimizi ve duygusal anlamda rahata erme alanlarımızı da yönlendirir.

Duygusal alandaki hayli konuda tesir sahibi olan Ay’ın doğum haritasındaki pozisyonu astroloji meraklılarının titizlikle takip ettikleri başlıca konular arasındadır. Natal haritada, Ay’ın konumlandığı burç, bilhassa özel hayatımızda çevremize içgüdüsel olarak nasıl reaksiyonlar verdiğimizi ortaya koyar.

Tüm astrolojik hesaplamalarda olduğu gibi, Ay burcunun tespiti için de doğum anına ait bilgilerin net olarak bilinmesi şarttır. Bu bölümün doğru olması büyük öneme sahiptir, çünkü yalnızca küçük bir saat farkı çok farklı bir burca işaret edebilir, bu nedenle emin olmak adına mutlaka titiz olunması gerekir. Net bilgilere sahip olmanız durumunda, sitemizdeki gibi gelişmiş bir hassas hesaplama uygulaması doğru sonucu almanıza imkan tanıyacaktır.

Ay’ın sembolik manada koruyucu olarak Güneş’in etrafında tur atması gibi, doğum haritamızdaki Ay da kendimizi ne şekilde koruduğumuzu, kendimizi nasıl güvende ve rahat tuttuğumuzu bildirir.

Şahsınızın veya doğum saatini bildiğiniz birinin duygusal yapısını analiz etmek için, internet sitemizdeki Ay burcu hesaplama yazılımından yararlanabilirsiniz. Şayet Ay burcunuzun ne olduğunu öğrenmeyi istiyorsanız doğum saatinizi yazmanız yeterli. En son olarak hesaplama butonuna tıklayın. Eğer bir başkasına ait Ay burcu raporu verilerine bakmak isterseniz o kişinin doğum tarihini, Ay’ın anlık konumunu bilmek istiyorsanız bu güne ait tarihi hesaplama formuna girmeniz gerekiyor. Bu işlemden sonra girilen tarih ve saate ait Ay’ın hangi burç konumunda olduğunu ve o astrolojik konumda ne etkilerinin olduğunu okuyabilirsiniz.

Merkür Burcu Nedir? Neyi gösterir? Nasıl Analiz Edilir?

Merkür’ün pozisyon aldığı burç, olayları anlama, bilgileri özümseme ve diğerleriyle temas kurma biçimimizi şekillendirir. Merkür yerleşimimiz iletişim tarzınızı belirlediğinden ve düşünce sürecimizi şekillendirdiğinden dolayı, yaşamımızın her alanını etkisi altına alır. 12 burcun her birisinde farklı anlamlar içeren Merkür burcumuz, zeka anlamındaki donanımımızı ve bu zekayı nereye yönlendirdiğimizi gösterir. Burçlardaki Merkür düşünce yapımızı, yazma yöntemimizi ve insanlarla iletişim kurma kalitemizi yönetir. Biriyle ilk defa konuştuğumuzda, esasen Güneş’inin konumlandığı burcuyla değil, Merkür burcu ile muhatabızdır. Haritanızdaki Merkür’den nasıl etki aldığınızı görmek için Merkür burcu hesaplama programımızı kullanıp hesaplama işleminizi yapmalısınız.

Venüs Burcu Nedir? En İyi Venüs Burcu Hesaplama Servisi

Venüs’ün yerleştiği burç değerlerle alakalı olduğu için para ve lüxle olan ilişkilerimizi düzenler. fakat bundan daha önemlisi, doğum haritamızdaki Venüs sevgiden anladıklarımızı, nasıl merhamet gösterdiğimizi, aşkı nasıl yorumladığımızı ortaya koyar. İnsanlarla aranızdaki uyumluluğu hesaplamak için Güneş’e bakarak tahminde bulunmak sıkça kullanılan bir yoldur fakat, Venüs burcu tam manasıyla aşkın merkezine inmenin en iyi metodudur. Venüs gezegeni hareketliliğini sürdürürken, günde ortalama bir derecelik yol kateder. Bu, bir burçta ortalama bir ay süreyle kaldığı manasına gelir. Ayrıca her 18 ayda bir retro haline girer ki, Venüs’ünüzün pozisyonunu belirlemenin en iyi yolu doğum haritanızı okumak doğum gününüzde hangi burçta olduğunu tespit etmek için bir Venüs burcu hesaplama sistemi kullanmaktadır.

Doğum Haritası Analizi Nedir? Ne Anlama Gelir?

Basitçe tarif etmek gerekirse ücretsiz bir doğum haritası astroloji alanındaki uzmanların tecrübe ve bilgilerinin teknoloji ile birleşmiş ve bilgisayar yazılımlarına aktarılarak sunulan halidir.

İlk dönemlerde astrolojiyi iyi bilenlerin ephemeris kullanarak binbir emekle çıkardıkları doğum haritalarını, artık teknolojinin yardımı ile basitçe hesaplamak ve tüm açıklamalarını almak mümkün hale geldi.

Doğum haritası bir kişinin doğduğu esnada bulunduğu konuma (enlem/boylam) ilişkin astrolojik açıdan etki eden Güneş, ay ve diğer gezegenlerin bulunduğu yerleri işaretlemeye yarayan bir haritadır.

Gök günlüğü denilen tablolar belli tarih ve konumlara göre Güneş ve diğer gezegenlerin yerlerini incelemeye yarayan çizelgelerden oluşur. Bu bilgileri inceleyerek, burçların konum ve derecelerini görebilirsiniz yine de, gerek harita hesaplaması yapmak ve gerekse sembolleri okuma ve anlamlandırma kısmında tıkanabilirsiniz. Harita verilerinin okunması sadece eğitimli astrologlar tarafından yapılabilecek zorluk derecesi yüksek bir iştir. Böyle bir hizmet için bir uzmandan profesyonel destek alabilir ya da internet sitemizdeki ücretsiz doğum haritası hesaplama ve analiz yazılımından faydalanabilirsiniz.

Astrolojik haritaların yoruma bağlı kısımları olmakla beraber, esasen çoğunlukla aynı anlamlara işaret eder. Bu sebeple bire bir olmamakla birlikte aynı kişiye ait farklı doğum haritası sonuçları çok benzer ifadelerden oluşur.

Güneş sistemindeki gezegenlerin pozisyonları zamana göre değişse de, kişisel astrolojik doğum haritaları belli bir ana bağlı kalınarak gök boşluğunun bir resmi olması sebebiyle değişmez ve sabittir.

İnternette yayın yapan pek çok ücretsiz natal harita hizmeti bulunmakta. Bu servislere göz attığımızda, önemli bir kısmının yalnızca gezegen ve burç sembollerine yer verdiğini, ama bunların nasıl yorumlanması gerektiğini herkesin anlayacağı şekilde ortaya koymakta yeterli olmadığını görüyoruz. Halbuki astrolojiyi yeterli düzeyde bilmeyen kişiler yorumlu doğum haritası verilerini görmek isterler. Bu sebepledir ki astroasist.com olarak en anlaşılır, detaylı ve kapsamlı yorumları veren bir harita uygulaması olarak hizmet veriyoruz.

Yıldız haritası oluşturulurken işlemlerde kullanılacak olan konum ve saat bilgilerinin doğruluğu son derece önem arz eder ki, kimi durumlarda üç beş dakikalık yanlışlığın bile tüm ev ve burç konumlarını yanlış yönde ilerleteceğini unutmamak gerekir. Natal (doğum) haritalarının sağlıklı bir biçimde oluşturulabilmesi ve açıklamalarının yapılabilmesi için, kişinin doğduğu anın net olarak bilinmesi şartı vardır. İnternet sitemizde ücretsiz olarak hizmet verdiğimiz doğum haritası hesaplama servisi de, saat ve dakika şeklinde giriş sağlayacağınız bu bilgiler doğrultusunda kişiye özel natal (doğuma) harita sonucunu anlamlarıyla beraber vermektedir.

Astrolojik harita hesabı yapmak birçok deneyim ve bilgi gerektiren, son derece zor ve karmaşık bir iştir. Bu sebeple bir kişinin kendi doğum anına ait yıldız haritasını çıkarması, gereken astrolojik donanımlara sahip olunmadığı sürece imkansızdır. Neyse ki teknolojik destek sayesinde bütün hesaplamaları kolayca yapabilen programlar üretilmiştir. Biz de sitemizi kendi natal haritanızı en kolay şekilde çıkarmanız için tasarladık.

Gerekli astrolojik donanıma sahip olmadan da şahsınıza ait tamamen detaylı analizler içeren natal haritanızı çıkarabilirsiniz. Haritanızı çıkarmak için doğum anınıza ait tarih bilgilerini ve doğduğunuz şehri formdan seçmeniz yeterlidir. Haritamı göster butonunu tıklamanız halinde saniyeler içerisinde haritanızı görüntüleyebilirsiniz.

Ücretsiz Yükselen Burç Hesaplama Uygulaması

Genellikle internette yükselen burç tespit etme yolları araştırırken bazı tablolarla karşılaşmışsınızdır. Yükselen burcun tespit edilmesi hususunda sağlıklı bir netice ortaya koyan basit bir yükselen burç bulma çizelgesi bulunmamaktadır ne yazık ki. İncelediğiniz herhangi bir cetvelde, coğrafi koordinata yer verilmiyor ve yalnızca Güneş burcu ve 2 saat ara ile yükselen sıralaması yapılmışsa önemsemeyin. Çünkü en doğru yükselen burç hesaplama işlemlerinde enlem/boylam derecesi, yerel saat farkı ve bununla birlikte mevsimsel saat uygulaması hesaba dahil edilmek zorundadır.

1. Ev konumundaki burcun ne manaya geldiği ve karaktere olan tesiri, hesaplamayla birlikte ele geçen bilgilerle beraber verilmektedir. Doğum haritasında yükselen burcun önemi dış burçtan (Güneş burcu) bile fazladır diyebiliriz. Çünkü astrolojik yorumlamalarda yükselen hesaplandığında tüm ev konumlarının diğer detayları da gün yüzüne çıkacaktır. Harita yorumlamalarında tahminler her zaman için yükselene göre yapılır. Bu da 1. Evin yüksek önemini anlamaya yeten bir bilgidir aslında. Doğduğunuz şehir ve doğum saati bilgilerinizi girerek muhakkak 1. Ev konumunuzu tespit edin. Bu, kendi özelliklerinizi daha iyi anlamanızı, dış dünyaya nasıl göründüğünüzü daha çabuk bir şekilde bilmenizi mümkün hale getirir.

Sitemizdeki form aracılığı ile, herhangi bir astroloji bilgisine sahip olmaksızın yükseleninizi öğrenebilirsiniz. Takip edeceğiniz yol ise son derece kolay. Elbetteki doğduğunuz andaki saati kesin bir doğrulukla bilmeniz şartı ile. Yazılımımızdaki yükselen burç bulma kısmına, doğduğunuz saati ve doğum şehrinizi girin, peşinden çıkan hesaplamayı yap butonunu tıkladığınızda işleminiz tamamlanacaktır.

Yükselen burç ASC (Ascendant) bulunması için ephemeristen faydalanılır. Bu çizelgeler sıradan insanlar için deşifre edilemeyen teknik içeriklerden oluşur. Bu bilgilerden faydalanabilmek için astrolojik manada uzmanlık düzeyinde bilgi ve beceri sahibi olmak gerekir. Yükselenin bulunmasında en garantili yöntemlerin başında bir astroloji uzmanından profesyonel hizmet almak ve çeşitli yazılımlar kullanmak gelir. Bizim yazılımımızı da bu amaçla güvenle kullanabilir, yükseleninizi doğru bir şekilde hesaplayabilirsiniz.

Yükselen burç dünyaya geldiğiniz saatte bulunduğunuz şehre göre, doğu ufkunda yükselmekte olan burca verilen addır. 12 evlik astrolojik sisteme göre düzenlenmiş olan doğum (natal) haritanızdaki ilk evinizdir. İnsanlar kendilerini dış burçlarına göre ifade ediyor olsalar da, dışarıdan bakılınca başkaları tarafından daha farklı görünürler. Çünkü karşıdan görünüş aslında yükselen burcumuzla alakalıdır.

Bilindiği üzere, Güneş ışıklarından daha fazla yararlanmak adına saatler belirli tarihlerde bir saat ileri veya geri alınır. Son dönemlerde bizim coğrafyamızda bu tür bir ayarlama kullanılmıyor olsa da, yükselen burcu tespit edilecek kişinin doğduğu zamanda bu uygulamanın yapılıp yapılmadığı netleştirilmeli ve tüm hesaplamalar buna göre yapılmalıdır.

39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page