top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAstro Asist

Jüpiter’in Astrolojik Konumu Jüpiter Burcu Hesaplama


Jüpiter’in hangi burçta olduğunu öğrenmenin farklı yolları bulunmaktadır. Bir astroloji uygulaması kullanarak tek işlemle Jüpiter’inizi kolayca hesap edebilirsiniz, tabiki doğum tarihinizi ve yılınızı bilmeniz gerekir. Bununla beraber bir Jüpiter transit tablosunu kullanarak tarihleri ​​de gözden geçirebilirsiniz. Doğum anınıza ait Yıldız haritanız elinizin altındaysa Jüpiter’inizin bulunduğu pozisyonu bu şekilde de tespit edebilirsiniz. Şayet yorumlarıyla beraber bu yerleşime detaylıca bakmak isterseniz Jüpiter burcu tespit etme uygulamamızı kullanabilirsiniz. Jüpiter’in yer aldığı burç sizinle alakalı bilinenden çok daha fazla bilgi verir, algı kapasitenizi genişletme ve bilincinizi yükseltme metodlarını gün yüzüne çıkarır. Genişleme anlamına gelen Jüpiter genelde bu özelliği ile birlikte üst düzeyde ahlak ta verir. Jüpiter’in konumlandığı burcu gerçek manada anlamak, hayatınıza daha fazla şans davet etmenize de imkan tanır.

Merkür Burcu Yorumlamada Burç ve Gezegenlerin Anlamı

Bulunduğu burca göre Merkür’den aldığınız astrolojik etkiyi anlayabilmek için Merkür burcu hesaplama uygulamamızı kullanıp bu tespiti yapmanız gerekir. İlk kez karşılaştığımız birisinin, gerçekte Güneş’in bulunduğu burcu ile değil, Merkür burcu ile diyaloğa gireriz. Burçlardaki yerleşimine göre değişik manalara gelen Merkür burcumuz, sahip olduğumuz zekayı ve bu zekamızı ne tarafa yönlendirdiğimizi gösterir. Natal haritada Merkür, olayları anlama, bilgileri bir araya getirme ve diğer insanlarla paylaşma şeklimizi koyar ortaya. Burçlardaki Merkür düşünsel yaklaşımımızı, yazarlık özelliğimizi ve diğer insanlarla nasıl iletişim kurduğumuzu belirler. Burçlardaki Merkür’ümüz iletişim tarzımız üzerinde tesirli olduğundan, ve düşünce sürecimizi şekillendirdiğinden dolayı, yaşamımızın tüm alanlarında etki sahibidir.

Bireysel Venüs Burcu Analizi Ücretsiz Hesaplama

Doğum haritasındaki Venüs değerlerle ilgili olduğundan estetik ve parayla ilişkilerimizi kontrol eder. Bununla birlikte en önemlisi, Venüs işaretlerimiz bize sevme ve romantizm tarzımızı, şefkat gösterme şeklimizi, aşkın bizim için ne anlama geldiğini ve daha fazlasını anlatır. Muhtemel aşkınızla aranızdaki uyumluluğu hesaplamak için Güneş burcuna bakmak iyi bir fikir olabilir oysa ki, Venüs burcunuzu öğrenmek direkt olarak aşkın merkezine inmenin en kesin metodudur. Venüs Zodyak kuşağında dolaşım halindeyken, her gün aşağı yukarı 1° yer kaplar. Bu ilerleyişle her bir burçta yaklaşık bir ay geçirdiği anlamına gelir. Buna ek olarak 18 aylık süre zarfında bir kez retro yapar ki, Venüs’ünüzün pozisyonunu belirlemenin en iyi yolu doğum haritanızı okumak doğum anınınızda hangi burçta olduğunu anlamak için bir Venüs burcu hesaplama yazılımı kullanmaktadır.

Mars Burcu Analizi ile Neler Öğrenebilirsiniz?

Diğerlerine bakarak Mars hızlı bir şekilde hareket eden bir astrolojik cisimdir ve hangi tarihler arasında retro hareket ettiğine göre iki - yedi ay süreyle burçları etkisi altına alır. Mars gezegeninin tüm zodyağı dolaşması yaklaşık 2 yıl sürer. Bu 2 senelik döngüyü kesin olarak saptayabilir, içinde bulunduğunuz süreçte neler yaşadığınıza ve neler hissettiğinize göre kendinize notlar çıkarırsanız, iki yıl sonraki Mars etkisinde ne şekilde hareket edeceğiniz ve enerjinizi hangi yolla koruyacağınız hakkında ipuçları almış olursunuz. Mars burcunuzun ne tür etkiler verdiğini anlamak, nasıl harekete geçtiğiniz ve motive olmak için neye gereksiniminiz olduğuyla ilgili bilgiler verir. Bu veriler, enerji seviyenizi artırmanıza ve hayatınızı daha kolay hale getirmenize yardım edebilir. Haritanızdaki Mars’ın konumunu kesin bir doğrulukla bulmak için Mars burcu hesaplama programı kullanmakta önemli derecede fayda vardır.

Ücretsiz Astrolojik Yorumlu Satürn Burcu

Uzun menzilli hareket eden bir gezegen olan Satürn, burçların herhangi birisinde yaklaşık olarak iki buçuk yıl kalır ve doğduğunuz andaki burca yeniden dönmesi 28 ila 29 yıl arasında bir zaman alır. Bu tekrar geldiği konuma Satürn’ün Dönüşü adı verilir ve bu bir reşitlik işaretidir. Satürn’ün bu devri eşit yaş grubundakilerin birbiriyle özdeş hayat dersleri öğrendiği manasında yorumlanır. Sitemizdeki Satürn burcu öğrenme uygulaması ile Satürn’ün hangi burçta olduğunu bulabilirsiniz. Astroloji haritasında, Satürn’ün yerleştiği burç, kendimizi nasıl sınırlandırdığımızı, korkularımızı ve sorumluluk hislerimizi gösterir. Satürn burcu, sorumluluklarımızı nasıl yerine getirdiğimizi izah edebilir ve bununla birlikte, doğal manada dışa vuramadığımız ve hatta karakterimizin temel parçası olarak kabul ettiğimiz özelliklere de işaret eder.

Detaylı Güneş Burcu Hesaplama ve Yorumlama

Güneş, Güneş sistemimizdeki en parlak güç olduğu gibi, bir doğum (natal) haritasında da en fazla önemli görülen güç olarak görülür. Bu astrolojik enerji, özünüzle ve yaşamınız boyunca ne yönde geliştiğinizle bağlantılıdır. Işığınızı diğer insanlarla hangi şekilde paylaşıma sunduğunuzu ortaya çıkarmakla birlikte sahip olduğunuz şeylerin, hedeflerinizin ve benlik duygunuzun temel taşını oluşturur. Yaşlandıkça, Güneş burcu etkisi güç kazanır çünkü yaş ilerledikçe, kim ve ne olduğunuz hususunda kendinizi daha iyi anlama imkanına kavuşursunuz. Burçlardaki Güneş doğal yapınızı ve hayatın genel seyri boyunca değişmeden devam eden içsel özelliklerinizi belirler. Bu sizin aslında dışarıya bakan gerçek ve içteki parçanızdır. Aslında bir güç kaynağı olan Güneş, Güneş Sistemi’nin merkezinde yer alır ve aynen bu biçimde Güneş’in bulunduğu burcunuz da eşsiz şahsınıza ait odak noktanızı şekillendirir. Özelliklerinizi anlayabilmek için sitemizdeki Güneş burcu hesaplama yazılımından faydalanabilirsiniz.

Ay Burcu Nedir? En İyi Ay Burcu Hesaplama Servisi

Diğer burç hesaplamalarında da olduğu gibi, Ay burcunu bulmak için de doğum anına ait verilerin net olarak bilinmesi istenir. Bu bölümün doğru olması önemlidir, çünkü yalnızca küçük bir zaman farkı tamamen farklı bir burca işaret edebilir, bu nedenle emin olmak adına kesinlikle dikkatli davranılması gerekir. Tam doğum saati bilgilerine sahip olmanız durumunda, sitemizdeki gibi gelişmiş bir otomatik hesaplama uygulaması gerekli sonucu olanak sağlayacaktır.

Ay’ın sembolik manada koruyucu bir şekilde Güneş’in çevresinde turlaması ve Güneş’in ışıklarını yansıtması gibi, natal haritamızdaki Ay da kendimizi hangi yöntemlerle koruduğumuzu, kendimizi nasıl güvende ve rahat tuttuğumuzu anlatır.

Ay’ın konumlandığı burç insanlara göstermediğimiz iç konuları yönetiyor olmasından dolayı duygusal alanlarımızla ilgi birçok konu Ay burcumuzla direkt olarak alakalıdır ki, bize keyifli gelen şeyler ve alışkanlıklarımız da Ay burcumuzun etkisindeki konulardandır. Duygularımız üzerindeki yönlendirici etkisiyle hayatımızın pekçok alanını tam anlamı ile etkileyebilir ancak, her şeyden önemlisi insanlarla kurduğumuz ilişkileri etkilemesidir. Astroloji haitalarındaki Ay burcu bir yandan da sevgiden ne beklediğimizi, beslenme şeklimizi ve duygusal anlamda rahata erme ihtiyaçlarımız da belirler.

Kendinizin yahut doğum tarihini bildiğiniz birinin duygusal dünyasını anlamak için, web sitemizdeki Ay burcu hesaplama programından faydalanabilirsiniz. Eğer natal haritanızdaki Ay’ın hangi burçta olduğunu öğrenme merakı içerisindeyseniz doğum tarihi ve doğum yerinizi yazmanız gerekiyor. Akabinde hesaplama butonuna tıklayın. Ay burcunuz derhal hesaplanacaktır. Eğer başka birisine ait Ay burcu hesaplamasına göz atmak isterseniz ilgili kişinin doğum bilgilerini, Ay’ın anlık konumunu bilmek istiyorsanız içinde bulunduğunuz günün tarihini hesaplama formuna yazmanız gerekiyor. Bununla beraber girilen tarih ve saat içerisinde Ay’ın mevcut konumunu ve o pozisyonda ne tür etkilerinin olduğunu okuyabilirsiniz.

Duygusal alandaki pekçok konuda tesirli olan Ay’ın haritadaki yeri astrolojiyle ilgilenenlerin üzerinde çok durdukları başlıca konulardandır. Natal haritada, Ay’ın yer aldığı burç, bilhassa çevremize duygusal olarak nasıl reaksiyonlar verdiğimizi ortaya koyar.

Yükselen Burç (ASC Ascendant) Nedir? Nasıl Çıkarılır?

Yükselendeki burcun ne anlama geldiği ve dışarıya nasıl gösterdiği hesaplama neticesinde elde edilecek bilgilerle beraber verilmektedir. Natal haritada yükselen burcun önemi genelde daha çok bilinen Güneş burcundan bile fazladır desek aslında doru söylemiş oluruz. Çünkü haritadaki birinci ev tespit edildikten sonra tüm burç yerleşimlerinin öbür detayları da hesaplanabilecektir. Doğum haritası okumalarında öngörüler mutlak surette 1. Evden hareketle yapılır. Sadece bu bile 1. Evin önemini anlamaya yeten yeterli bir göstergedir aslında. Coğrafi konum ve doğum saatinizi girerek mutlaka yükseleninizi tespit edin. Bu bilgi, kendi özelliklerinizi daha iyi anlamanızı, dış dünyaya nasıl bir izlenim verdiğinizi daha hızlı bilme olanağınızı arttırır.

İnternet üzerinde yükselen hesaplama işlemleri ile alakalı araştırma yaparken bazı çizelgeleri görmüşsünüzdür. Yükselen burcun bulunması konusunda net bir netice ortaya koyan sanıldığı gibi basit bir yükselen burç hesaplama çizelgesi bulunmamaktadır oysa ki. Gördüğünüz herhangi bir cetvelde, coğrafi konuma yer verilmiyor ve sadece Güneş burcunuz ve 2 saat ara ile yükselen burç değişimi yapılıyorsa güvenmeyin. Çünkü gerçek yükselen burç bulma işleminde coğrafi konum bilgisi, yerel saat farkı ve dolayısı ile de yaz/kış saati uygulaması olmazsa olmaz öneme sahiptir.

Yükselen burç (1.Ev) dünyaya geldiğiniz saatte mevcut lokasyonunuza göre, doğu ufkunda yükselmekte olan burca nispet edilen addır. 12 evlik sisteme göre çizilmiş olan natal haritanızdaki birinci evinizdir. Genellikle insanlar kendilerini Güneşin bulunduğu burca göre ifade etseler bile, dışarıdan bakılınca başkaları tarafından daha farklı şekilde görünebilirler. Çünkü dışarıya verilen izlenim kesinlikle yükselen burcumuz ile ilgilidir.

Herkesin bildiği gibi, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla belirli tarihlerde saatler ileri/geri alınırlar. Son dönemlerde ülkemizde bu uygulama kullanılmıyor olsa da, yükselen burcu tespit edilecek kişinin doğum tarihinde bu uygulamanın var olup olmadığı bilinmeli ve tüm hesaplama işlemleri bu parametreye göre şekillendirilmelidir.

Yükselen burç ASC (Ascendant) bulunması için gök günlüklerinden yararlanılır. Bu veriler sıradan insanlar için anlamlandırılması mümkün olmayan teknik tabir ve bilgiler içerir. Bu tablolardan faydalanabilmek için astroloji ilminde ileri düzey bilgi ve deneyim sahibi olunması gerekmektedir. 1. Evin hesaplanmasında kesin ve güvenli yöntemlerin başında bir astrologtan hizmet almak ve çeşitli astroloji yazılımları kullanmak gelir. Bizim astroloji uygulamamızı da bu konuda güvenerek kullanabilir, yükselen burcunuzu ASC (Ascendant) net bir doğrulukla öğrenebilirsiniz.

Sitemizin hesaplama sistemiyle, hiç bir astrolojik bilgiye sahip olmadan bile yükselen burcunuzu tespit edebilirsiniz. Takip edeceğiniz yol ise çok kolay. Tabi ki doğduğunuz andaki saati doğru bir şekilde bilmeniz kaydı ile. Sitemizdeki yükselen burç hesaplama formuna, doğduğunuz saati doğduğunuz lokasyonu yazın, devamında çıkan hesapla butonunu tıkladığınızda hesaplama tamamlanacaktır.

Doğum Haritası Hesaplama Hakkında Merak Edilenler

Doğum haritaları çıkarılırken gerekli olan zaman bilgilerinin doğruluğu son derece önemlidir ki, astrolojik hareketlilikten dolayı bazen üç beş dakikalık farklılığın bile tüm ev ve burç konumlarını yanlış çıkaracağını bilmek gerekir. Doğum haritalarının en iyi şekilde çıkarılması ve işaretlerinin yorumlanabilmesi için, doğumun gerçekleştiği saatin kesin olarak bilinmesi gerekir. Sitemizde ücretsiz olarak kullanıma sunduğumuz doğum haritası uygulaması da, yıl, ay, gün, saat ve dakika olarak gireceğiniz bu veriler doğrultusunda kişiye özel yıldız haritası sonucunu yorumuyla birlikte vermektedir.

Profesyonel bir astroloji uzmanı olmasanız da şahsınıza ait tamamen detaylı analizler içeren astroloji haritanızı çıkarabilirsiniz. Bunun için doğum gününüze ait gün, ay, yıl ve saat verilerini ve coğrafi konumunuzu formdan seçmeniz yeterlidir. Yıldız haritamı göster butonunu tıkladığınız anda saniyeler içerisinde haritanızı çıkarmış olacaksınız.

Doğum haritalarındaki gezegen yerleşimlerinin kişisel yorum ve tahminlere dayalı kısımları olmakla beraber, esasen astrolojinin belli kuralları içerisinde belli anlamları ifade eder. Bu nedenle bire bir olmasa dahi aynı kişiye ait farklı doğum haritası sonuçları bir birleriyle benzeşir.

Natal (doğum) harita hesabı yapmak birçok teknik bilgi gerektiren, son derece karmaşık ve zor olan bir işlemdir. Dolayısı ile astrolog olmayanların kişisel astrolojik haritasını çıkarması, gereken astrolojik donanımlara sahip olunmadığı sürece imkan dahilinde değildir. Sevindirici tarafı şu ki, günümüzde bütün hesaplamaları sizin için yapabilen bilgisayar programları kodlanmıştır. Biz de sitemizi kendi yıldız haritanızı en kısa yoldan çıkarmanız için tasarladık.

Yıllar önce astroloji uzmanlarının gök günlüklerinden faydalanarak uzun uğraşlar sonucu çıkarmak zorunda kaldıkları doğum haritalarını, bu zamanda teknolojik destek sayesinde çok kolay bir şekilde hesaplamak ve tüm ayrıntılarını hızlıca görmek mümkün hale geldi.

En kısa tabiriyle ücretsiz bir yıldız haritası uzman astrologların bilgi ve deneyimlerinin gelişen teknoloji sayesinde özel programlara aktarılarak sunulan şeklidir.

Astrolojik doğum haritası bir kişinin doğduğu saatte bulunduğu konuma ait astrolojik manada etkisi olan gök cisimlerinin dağılımlarını görmemize olanak sağlayan bir haritadır.

Gök günlüğü denilen kitapçıklar belli tarihlere göre Güneş, Ay, Venüs vb. gezegenlerin konumlarını hesaplamak için kullanılan tablolardan oluşur. Bu verileri inceleyerek, konumları görebilirsiniz görebilirsiniz fakat, gerek haritayı çıkarmak ve gerekse işaretleri okuma ve yorumlama işinde çaresiz kalabilirsiniz. Harita işaretlerinin okunması sadece eğitimli astrologlar tarafından icra edilebilecek oldukça zor bir iştir. Bu konuda bir astroloji uzmanından profesyonel hizmet alabilir ya da internet sitemizdeki ücretsiz doğum haritası hesaplama ve analiz sisteminden faydalanabilirsiniz.

Astrolojik gök cisimlerinin pozisyonları anlık olarak değişse de, doğum haritaları hesaplaması yapılan kişinin doğum anına bağlı kalınarak gök boşluğunun bir resmi niteliğinde olduğu için değişmez.

İnternette yayın yapan pek çok doğum haritası uygulamasıyla karşılaşıyoruz. Bu sitelere baktığımızda, büyük bir kısmının yalnızca ev dağılımları, gezegen konum ve açılarını gösterdiğini, ama bu ifadelerin hangi yön ve alanda yorumlanacağını herkes için anlaşılır biçimde ortaya koymakta yeterli olmadığını görüyoruz. Halbuki astrolojiyi yeterli düzeyde bilmeyen kişiler kapsamlı doğum haritası sonuçlarını görmek isterler. Bu nedenle bizler de astroasist.com olarak ayrıntılı açıklamaları sunan bir ücretsiz doğum haritası uygulaması yayında kalmaya devam ediyoruz.

23 görüntüleme0 yorum
Yazı: Blog2_Post
bottom of page