top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAstro Asist

Satürn Burcu Nasıl Hesaplanır? Doğum Haritasındaki Satürn Ne Anlama Gelir?


Bir doğum haritasında, Satürn’ün konumu, kendimizi ne şekilde sınırlandırdığımızı, korkularımızı ve sorumluluklarımızı işaret eder. Satürn’ün bulunduğu burç sorumluluklarımızla olan ilişkimizi açıklayabilir ve bununla birlikte, doğal olarak açıklamakta güçlük çektiğimiz ve hatta kişiliğimize ait olarak özümsediğimiz özelliklere de işaret eder. Satürn, uzun sürede devir yapan bir gezegen olup, burçlarda kaba olarak iki yıl altı ay geçirir ve başlangıç yerine geri dönmesi 28 ila 29 yıl arasında bir zaman alır. Astrolojide bu geliş zamanına Satürn’ün Dönüşü denir ve bu bir tür reşitlik sürecidir. Satürn’ün bu devri eşit yaş grubunun birbiriyle benzer hayat dersleri aldığı manasına gelir. Websitemizde yer alan Satürn burcu öğrenme yazılımı ile Satürn’ün hangi burçta olduğunu anlayabilirsiniz.

Bireysel Doğum Haritası Analizi Ücretsiz Natal Harita

Doğum haritalarıyla çalışırken gerekli olan verilerin doğruluğu büyük öneme sahiptir ki, kimi hallerde bir iki dakikalık farklılığın bile tüm astrolojik konumları doğrudan etkileyeceğini bilmek gerekir. Bir astrolojik haritanın en iyi biçimde oluşturulması ve işaretlerinin yorumlanabilmesi için, doğumun gerçekleştiği anın net olarak bilinmesi şarttır. Sitemizde ücretsiz olarak kullanıma sunduğumuz doğum haritası hesaplama uygulaması da, yıl, ay, gün, saat ve dakika olarak giriş sağlayacağınız bu veriler doğrultusunda kişiye özel yıldız haritası sonucunu detayları ile birlikte vermektedir.

Astrolojik harita hesaplaması yapmak pek çok teknik bilgi sayesinde mümkün olan, son derece zor ve karmaşık bir işlemdir. Bu nedenden dolayı astroloji alanında yeterli bilgisi olmayanların kendi doğum (natal) haritasını çıkarması, gereken astrolojik bilgilere sahip olmadan imkan dahilinde değildir. Neyse ki teknolojik destek sayesinde tüm bu karmaşık hesaplamaları kolayca yapabilen bilgisayar yazılımları mevcuttur. Biz de uygulamamızı kendi yıldız haritanızı kolaylıkla çıkarmanız için yayına aldık.

İnternet üzerinde yayın yapan pek çok doğum haritası hizmeti bulunduğunu görüyoruz. Bu sitelere baktığımızda, çoğunun yalnızca konum ve açılara yer verdiğini, ama bu işaretlerin hangi doğrultuda yorumlanacağını herkes için anlaşılır biçimde izah etmekte yetersiz kaldığını görüyoruz. Oysa ki yeterli astrolojik bilgiye sahip olmayanlar yorumlamalı doğum haritası sonuçlarını görmek isterler. Bu bilinçle bizler de astroasist.com olarak ayrıntılı açıklamaları kapsayan bir harita uygulaması olarak yayın yapıyoruz.

Gökyüzü yıldız haritaları zamana göre değişse de, kişisel astrolojik haritalar hesaplaması yapılan kişinin doğum anına bağlı kalınarak uzayın bir fotoğrafı niteliğinde olduğu için değişmez.

Gök günlüğü denilen dökümanlar tüm tarihler için Mars, Jüpiter, Satürn gibi gezegenlerin bulunduğu yerleri tespit etmek için kullanılan teknik verilerden oluşur. Bu tabloları inceleyerek, konumları görebilirsiniz görebilirsiniz yine de, gerek harita oluşturma ve gerekse anlamlı hale getirmek bölümünde çaresizlik yaşayabilirsiniz. Haritadaki teknik verilerin okunması yalnızca yeterli astroloji bilgisine sahip kişilerce yapılması imkan dahilinde olan zor ve karmaşık bir iştir. Bu konuda uzman bir astrologtan profesyonel hizmet alabilir sitemizde sunduğumuz doğum haritası tespit etme yazılımından yararlanabilirsiniz.

Doğum (Natal) haritası bir insanın doğum esnasında bulunduğu yere ait astrolojik anlamda tesir özelliği olan Güneş, ay ve diğer gezegenlerin pozisyonlarını ve aralarındaki ilişkileri gösteren bir haritadır.

Profesyonel bir astroloji uzmanı olmamanız durumunda da şahsınıza ait son derece detaylı natal haritanızı çıkarabilirsiniz. Bunun için doğum anınıza ait verileri ve doğduğunuz yeri seçmeniz yeterlidir. Yıldız haritamı göster butonunu tıkladığınız anda hemen haritanız ekranda görünecektir.

Doğum haritalarındaki gezegen yerleşimlerinin kısmen yoruma dayalı kısımları olmakla beraber, gerçekte astrolojinin belli kuralları içerisinde aşağı yukarı aynı anlamları ifade eder. Bu anlamda yüzde yüz olmamakla birlikte farklı astrologların verdiği bilgiler bir birleri ile örtüşür.

Genel olarak ücretsiz natal (doğum) haritalar astroloji uzmanlarının sahip oldukları becerilerin teknolojinin ilerlemesiyle birlikte bilgisayar programlarına aktarılarak sunulan türüdür.

İlk dönemlerde astrolojiye ilgi duyanların birçok matematiksel hesaplama yaparak uzun uğraşlar sonucu çıkardıkları doğum (natal) haritalarını, bu gün sitemizin doğum haritası hesaplama sistemi ile bir kaç basit adımla hesaplamak ve tüm açıklamalarını görmek mümkün hale geldi.

Doğum Yeri ve Saatine Göre Yükselen Burç Hesaplama

ASC (Ascendant) hesaplanması için ephemeristen faydalanılır. Bu veriler astrolog olmayanlar için anlamlandırılamayan karmaşık bilgiler içerir. Bu verilerden tam olarak yararlanmak için astroloji ilminde uzmanlık düzeyinde bilgi ve deneyim sahibi olunması gerekmektedir. Yükselen burç ASC (Ascendant) hesaplamada en garanti ve güvenilir yöntemlerin başında bir astrologtan profesyonel hizmet almak ve çeşitli astroloji programları kullanmak gelir. Tamamı ücretsiz astroloji uygulamamızı da bu amaçla güvenle kullanabilir, 1. Evinizi kesin bir doğrulukla bulabilirsiniz.

Sitemizdeki hesaplama formu aracılığı ile herhangi bir astroloji bilgisine sahip olmanıza gerek kalmadan yükselen burcunuzu (1. Ev) bulabilirsiniz. İzleyeceğiniz yöntem çok basit. Elbetteki doğduğunuz saati net bir şekilde bilmeniz kaydı ile. Sistemimizdeki yükselen burç hesaplama formuna, doğduğunuz andaki saati doğum lokasyonunuzu yazın, peşinden aktifleşen hesapla butonunu tıkladığınızda sonucu görebileceksiniz.

1. Ev konumundaki burcun nelere işaret ettiği ve karaktere olan tesiri, hesaplamayla birlikte elde edilecek bilgilerle beraber verilmektedir. Yükselendeki burcun önemi genelde takip edilen Güneş burcundan bile fazladır diyor uzmanlar. Çünkü astrolojik yorumlamalarda yükselen ortaya çıkarıldıktan sonra tüm astroloji haritasının öbür ayrıntıları da bulunabilecektir. Astroloji analizlerinde tahminler her zaman yükselen burç konumuna göre yapılır. Yalnızca bu bile 1.Evin ne denli önemli olduğunu ispatlayan yeterli bir göstergedir aslında. Doğum saatinizi girerek mutlaka yükselen konumunuzu tespit edin. Bu bilgi, kendi özelliklerinizi daha iyi anlamanızı, nasıl bir imaj verdiğinizi daha hızlı bilmenizi kolaylaştırır.

Yeterli astrolojik bilgi vermeyen sitelerde yükselen burç hesaplama işlemleri ile alakalı araştırma yaparken bir birine benzeyen çizelgeleri görmüşsünüzdür. Yükselen burcun hesaplanması hususunda sağlıklı bir sonuç ortaya koyan sanıldığı gibi basit bir yükselen burç bulma cetveli yoktur ne yazık ki. Gördüğünüz herhangi bir çizelgede, coğrafi konum yok ve yalnızca Güneşin konumu ve 2 saatte bir yükselen burç değişimi yapılıyorsa itibar etmeyin. Çünkü en doğru yükselen burç bulma işlemlerinde enlem/boylam derecesi, yerel saat farkı ve bununla birlikte ileri/geri saat uygulaması olmazsa olmaz öneme sahiptir.

Bildiğiniz üzere, Güneş ışıklarından daha fazla yararlanmak adına saatler belli tarihlerde ileri ve geri alınır. Son birkaç yıldır ülkemizde bu tür bir uygulama sonlandırılmışsa da, yükseleni tespit edilecek kişinin doğduğu sene içerisinde bu tür bir uygulamanın var olup olmadığı bilinmeli ve tüm hesaplar bu bilgiye göre yapılmalıdır.

1.Ev (yükselen burç) doğduğunuz anda bulunduğunuz coğrafi konuma göre, doğuda yükselmekte olan burca izafe edilen addır. 12 evlik astrolojik sisteme göre çizilmiş olan doğum haritanızdaki birinci evinizdir. Astrolojiyi takip etmeyenler genellikle kendilerini Güneş burçlarına göre ifade etseler bile, dışarıdan bakılınca başka insanlar tarafından daha farklı şekilde görünebilirler. Çünkü dışarıdan görünüş çoğunlukla yükselen burçla alakalıdır.

Güneş Burcu Analizinde Neler Var? Nasıl Hesaplanır?

Burcunuzdaki Güneş temel doğanızı ve yaşamın olağan akışı boyunca değişmeden devam eden içsel özelliklerinizi belirler. Bu dünyaya yansıttığınız görüntü, gerçek ve içteki parçanızdır. Gerçekte bir yıldız olan Güneş, Güneş Sistemi’nin merkezinde yer alır ve aynen bu biçimde Güneş’in bulunduğu burcunuz da eşsiz kişisel karakter merkezinizi belirtir. Temel kişisel özellikleriniz anlayabilmek için sitemizdeki burç hesaplama yazılımından faydalanabilirsiniz. Güneş, Güneş sistemimizdeki en kuvvetli yönetici olduğu gibi, natal haritalarda da en fazla önemli görülen güç olarak kabul edilir. Güneş’in enerjisi, ana kimliğinizle ve yaşadığınız sürece kim olmak istediğinizle ilişkili kabul edilir. Kabiliyetlerinizi çevrenizle hangi yöntemlerle etkileşime soktuğunuzu ortaya çıkarmakla birlikte değerlerinizin, hedeflerinizin ve benlik duygunuzun temel yapısını oluşturur. Yaşlanma sürecinde, Güneş burcunun tesiri artar çünkü bu dönemde, gerçekte kim olduğunuz hususunda kendinizi daha iyi anlama imkanına kavuşursunuz.

Ay Burcu Nasıl Bulunur? Ay Burcu Nedir?

Ay’ın bir anlamda koruyucu bir şekilde Güneş’in çevresinde dolaşması ve Güneş’in ışığını yansıtması gibi, natal haritamızdaki Ay da kendimizi nasıl koruduğumuzu, kendimizi nasıl güvende ve rahat hissettirdiğimizi belirtir.

Diğer burç hesaplamalarında da olduğu gibi, Ay burcunun tespit edilmesi için de doğum saatinin net olarak bilinmesi istenir. Bu kısmın doğruluğu son derece önem taşır, çünkü yalnızca birkaç dakikalık fark tamamen farklı bir burca işaret edebilir, bu yüzden emin olmak adına kesinlikle özenli olunması gerekir. Net saat bilgilerine sahipseniz, sitemizdeki gibi güvenilir bir çevrimiçi hesaplama uygulaması sağlıklı sonuca ulaşmanıza olanak sağlayacaktır.

Kendinizin yahut doğum bilgilerini bildiğiniz birinin içsel dünyasını anlamak için, internet sitemizdeki Ay burcu hesaplama yazılımından faydalanabilirsiniz. Şayet natal haritanızdaki Ay’ın hangi burçta olduğunu bilmeyi istiyorsanız doğum lokasyonu ve saatinizi ilgili kutucuklara girmeniz gerekiyor. Akabinde hesapla butonuna tıklayın. Eğer başka bir insana ait Ay burcu raporuna ulaşmayı isterseniz o kişiye ait doğum anı bilgilerini, Ay’ın mevcut konumunu merak ediyorsanız, bu güne ait zaman bilgilerini forma girmeniz gerekiyor. Bu işlemle beraber sorgulanan tarihte Ay’ın bulunduğu astrolojik konumu ve o pozisyonda ne etkilerinin olduğunu görebilirsiniz.

Astroloji haitalarındaki Ay burcu bilinçaltımızı yönetiği için duygu dünyamızla alakalı pekçok hadise Ay’ın bulunduğu burçla tam olarak ilişkilidir ki, bize keyif veren işler ve alışkanlıklarımız dahi burçlardaki Ay’ımızın tesirindeki konulardandır. Hislerimiz üzerindeki sert ve kararlı etkisiyle yaşamımızın tüm yönlerini tam manasıyla etkileyebilir ancak, en önemlisi insanlarla kurduğumuz ilişkiler üzerindeki etkisidir. Ay’ın yerleştiği burç aynı zamanda sevgi beklentimizi, beslenme türümüzü ve duygusal manada rahata erme alanlarımızı da yönlendirir.

Duygusal alandaki birçok konuda tesirli olan Ay’ın natal haritadaki konumu astrologların çok önem verdikleri temel konular arasındadır. Bir doğum haritasında, Ay’ın bulunduğu burç, özellikle evlerimizde ve özel hayatımızda çevremize içgüdüsel anlamda nasıl tepki verdiğimizi bildirir.

Merkür Burcu Hesaplama Uygulaması Astrolojik Harita

Merkür burcu, olayları anlama, bilgileri özümseme ve çevreyle temasa geçme şeklimizi temsil eder. Doğum haritasındaki konumuna göre değişik manalara gelen Merkür burcumuz, sahip olduğumuz zekayı ve bu zekamızı nasıl kullandığınızı gösterir. Burçlardaki Merkür düşünce tarzımızı, yazarlıkla alakamızı ve insanlarla nasıl konuştuğunuzu belirler. Merkür konumunuzdan ne tür etkiler aldığınızı anlamak için Merkür burcu bulma uygulamamız aracılığıyla burç tespitinizi yapmalısınız. İlk tanıştığımız kişinin, aslına bakarsanız Güneş’inin konumlandığı burcuyla değil, Merkür burcu ile tanışırız. Merkür yerleşimimiz iletişim şeklimiz üzerinde etkili olduğundan, ve düşüncelerimizi ifade ettiğinden dolayı, yaşamımızın tüm alanlarında etkindir.

Detaylı Venüs Burcu Yorumlu Açıklamalı Servis

Haritadaki Venüs’ün yerleşimi değerlere işaret ettiğinden maddi ve manevi varlıklarımızla ilişkimiz üzerinde etkilidir. fakat bundan daha önemlisi, haritamızdaki Venüs sevme tarzımızı, nasıl şefkat gösterdiğimizi, aşkı nasıl yorumladığımızı haber verir. İstediğiniz kişiyle aranızdaki romantik uyumu çıkarmak için Güneş burcu astrolojisini kullanmak eğlencelidir fakat, Venüs burcundan tespit yapmak tam olarak aşkı anlamanın en geçerli yoludur. Venüs devrini sürdürürken, günlük olarak kaba olarak bir derece ilerler. Bu durum her burçta neredeyse bir ay süreyle kaldığı manasına gelir. Buna ek olarak on sekiz ayda bir kez gerilemeye girer ki, Venüs’ünüzün nerede olduğunu belirlemenin en kestirme yolu doğum haritasından yararlanmak ve doğum gününüzde hangi burçta olduğunu belirlemek için bir Venüs burcu hesaplayıcısı kullanmaktır.

Mars Burcu Nedir? Nasıl Yorumlanır? Ücretsiz Servis

Mars yerleşiminizi öğrenmek, hareket tarzınız ve motivasyon kazanmak için ihtiyaç duyduğunuz şeylerle alakalı fikir verir. Bu bilgi, enerji düzeyinizi yükseltmenize ve yaşamınızı kolaylaştırmanıza yardım edebilir. Haritanızdaki Mars’ın yerini hızlı bir şekilde tespit etmek için Mars burcu hesaplama yazılımı kullanabilirsiniz. Diğerlerine göre Mars nispeten daha hızlı hareket eden bir gezegendir ve hangi zaman diliminde retro hareket ettiğine göre 2-7 ay süreyle burçlarda kalır. Astrolojik verilere göre Mars’ın tüm burçlar kuşağını kat etmesi yaklaşık 24 ay sürer. Bu süreyi net olarak tespit edebilir, şu anda neler yaşadığınıza ve hissettiklerinize göre hatırlatıcı işaretlemeler yaparsanız, iki yıl sonraki Mars devrinde nasıl hareket edeceğiniz ve gücünüzü hangi yöntemleri kullanarak arttıracağınız ile alakalı ipuçları alabilirsiniz.

Jüpiter Burcu Nasıl Yorumlanır? Ücretsiz Yıldız Haritası

Jüpiter’in konumlandığı burç hakkınızda tahmin ettiğinizden daha fazla konuyla ilgilidir, algınızı genişletme ve bilinç düzeyinizi yükseltme yollarını açığa çıkarır. Genişlemeyi ifade eden Jüpiter genelde bu özelliği ile birlikte bol miktarda dürüstlük ahlakı da verir. Jüpiter’in yer aldığı burcu iyi anlamış olmanız, kendinize daha fazla şans davet etmenize de yardımcı olabilir. Jüpiter’in hangi burçta olduğunu bilmenin birden fazla yolunu kullanabilirsiniz. Online bir astroloji uygulamasından yararlanarak tek işlemle Jüpiter’inizin pozisyonunu kolayca hesaplayabilirsiniz, tabiki doğum tarihinizi ve yılınızı bilmek durumundasınız. Bununla beraber Jüpiter hesaplama tablosunu kullanarak tarihleri ​​de gözden geçirebilirsiniz. Doğum anınıza ait Yıldız haritanız elinizdeyse Jüpiter’inizin bulunduğu konumu bu şekilde de görebilirsiniz. Eğer yorumlarıyla beraber bu pozisyona detaylı şekilde göz atmak isterseniz Jüpiter burcu bulma uygulamamızı kullanabilirsiniz.

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page