top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAstro Asist

Burçlardaki Merkür Ne Anlama Gelir? Merkür Burcu Hesaplama


Doğum haritasındaki Merkür, olayları tanımlama, bilgileri işleme ve diğerleriyle paylaşımda bulunma şeklimizi koyar ortaya. Astrolojik konumuna göre Merkür’den ne tür etkiler aldığınızı anlamak için Merkür burcu öğrenme uygulamamız aracılığıyla ilgili tespiti yapmanız gerekir. Bir burçtaki Merkür nasıl düşündüğümüzü, yazı yazman yöntemimizi ve diğerleriyle iletişime nasıl geçtiğimizi anlatır. Merkür burcumuz iletişim yöntemimizi belirlediğinden ve düşünce sistemimizi temsil ettiğinden dolayı, yaşamımızın her alanını etkisi altına alır. Her burçta farklı etkileşimler gösteren Merkür burcumuz, potansiyel zekamızı ve bu zekayı nasıl kullandığınızı gösterir. Yeni tanıştığımız kişinin, aslına bakarsanız Güneş’in bulunduğu burcu ile değil, Merkür burcuyla muhatapız demektir.

Venüs Burcunuza Göre Nasıl Birisiniz? Ücretsiz Öğrenin

Venüs Zodyak kuşağında devrini sürdürürken, her gün ortalama bir derecelik yol alır. Bu, her burçta tam olarak bir ay kaldığı manasına gelir. Bununla birlikte 18 ayda bir kere retro yapar ki, Venüs’ünüzün pozisyonunu belirlemenin en garanti yöntemi doğum haritanıza bakmak ve doğum gününüzde hangi burçta olduğunu anlamak için bir Venüs burcu hesaplayıcısı kullanmaktır. Astrolojide Venüs değerlere işaret ettiğinden özellikle maddiyat ve parayla olan ilişkimizi yönetir. Ama belki de daha önemlisi, Venüs işaretlerimiz bize sevgiye bakış açımızı, merhamet etme şeklimizi, nasıl bir aşk aradığımızı gösterir. Sevgilinizle aranızdaki romantik uyumu çıkarmak için Güneş burcundan hareketle yorumda bulunmak en kolay yoldur fakat, Venüs burcundan tespit yapmak tam anlamıyla aşkın merkezine inmenin en etkili yöntemidir.

Mars Burcuna Farklı Bir Bakış Hemen Hesaplayın

Diğerlerine oranla Mars yüksek hızda hareket eden bir gezegendir ve hangi tarihlerde gerilediğine göre iki - yedi ay süreyle burçlarda konaklar. Astrologlara göre Mars’ın tüm burçlar kuşağını dolaşması yaklaşık 2 sene sürer. Bu süreyi tam olarak tespit edebilir, an itibarı ile neler yaşadığınıza ve nasıl hissettiğinize göre farkındalık geliştirirseniz, iki yıl sonraki Mars devrinde ne şekilde hareket edeceğiniz ve enerjinizi hangi yöntemleri kullanarak arttıracağınız hakkında iyi bir iş yapmış olursunuz. Mars burcunuzun ne anlama geldiğini öğrenmek, çalışma yönteminiz ve motivasyon kazanmak için ihtiyacınız olan şeyler hakkında bilgilendirici niteliktedir. Bu veriler, enerji kazanmanıza ve hayatınızı daha kolay hale getirmenize yardımcı olabilir. Mars konumunuzu hızlıca bulmak için Mars burcu hesaplama sistemi kullanmakta fayda vardır.

Jüpiter Burcu Hesaplama Hakkında Merak Edilenler

Haritadaki Jüpiter’i tespit etmenin çeşitli yolları bulunmaktadır. İnternet tabanlı bir astroloji aracından yararlanarak bir tek tıklamayla Jüpiter’inizin pozisyonunu hızlıca hesap edebilirsiniz, tabiki gerekli tarih ve saati bilmeniz halinde. Bununla beraber bir Jüpiter transit tablosunu kullanarak tarihleri ​​de gözden geçirebilirsiniz. Doğum anınıza ait Yıldız haritanız elinizdeyse Jüpiter’inizin yerleştiği burcu bu şekilde de görebilirsiniz. Eğer ne anlama geldiğiyle beraber bu pozisyona ayrıntılı bir şekilde göz atmak isterseniz Jüpiter burcu tespit etme uygulamamızdan yararlanabilirsiniz. Jüpiter’in konumlandığı burç sizinle ilgili fark edebileceğinizden daha fazla konuyla ilgilidir, algısal genişliğinizi ve bilincinizi yükseltme yollarını ortaya çıkarır. Genişlemeyi ifade eden Jüpiter genellikle bu özelliğinin yanında bolca doğruluk ta getirir. Jüpiter’in bulunduğu burcu gerçek manada anlamanız, kendinize daha fazla şans davet etmenize de yardım eder.

Satürn Burcu Nedir? Nasıl Çıkarılır?

Bir doğum haritasında, Satürn’ün burç ve eve göre konumu, kendi sınırlamalarımızı, korktuğumuz şeyleri ve sorumluluk hislerimizi gösterir. Satürn’ün bulunduğu burç sorumluluklarımızla olan ilişkimizi izah edebilir ve bununla birlikte, doğal bir biçimde dışa vurmakta zorlandığımız ve üstelik kişiliğimize ait olarak özümsediğimiz özellikleri de gösterir. Uzun menzilli hareket eden bir gezegen olan Satürn, burçlarda kaba olarak iki sene altı ay kalır ve doğduğunuz andaki burca geri dönmesi 28 ila 29 yıl arasında bir zaman alır. İşte bu ana Satürn’ün Dönüşü denir ve bu bir reşitliktir. Satürn’ün bu devri eşit yaştaki insanların birbiriyle benzer yaşam dersleri aldığı şeklinde kabul görür. Websitemizde yer alan Satürn burcu öğrenme programı yardımıyla Satürn’ün hangi burçta olduğunu bulabilirsiniz.

Güneş Burcu Yorumlamada Burç ve Gezegenlerin Anlamı

Güneş’in konumlandığı burcunuz doğal karakterinizi ve yaşamın genel akışı boyunca sabit kalan ana özelliklerinizi tanımlar. Bu özellikler sizin dünyaya bakan içten gelen özelliklerinizdir. Esasen bir yıldız olan Güneş, Güneş Sistemi’nin tam olarak merkezinde bulunur ve aynen bu biçimde Güneş burcunuz da eşsiz kişisel karakter merkezinizi tanımlar. Temel kişisel özellikleriniz öğrenebilmek için sitemizdeki burç bulma programından yararlanabilirsiniz. Güneş, Güneş sistemimizdeki en parlak güç olduğu gibi, bir doğum (natal) haritasında da en fazla önemli görülen güçtür. Güneş’in konumlandığı burç, esas kimliğinizle ve yaşadığınız sürece kim olmaya yaklaştığınızla bağlantılıdır. Kabiliyetlerinizi dış dünya ile hangi yöntemlerle etkileşime soktuğunuzu ortaya çıkarmakla kalmaz ki aynı zamanda değerlerinizin, hedeflerinizin ve benliğinizin temel taşıdır. Orta yaşın sonlarından itibaren, Güneş burcunun etkisi yükselir çünkü yaş ilerledikçe, kim ve ne olduğunuzla ilgili kendinizi daha iyi anlama olgunluğuna erişirsiniz.

Ay Burcu Nedir? Neyi gösterir? Nasıl Analiz Edilir?

Kendinizin veya doğum saatini bildiğiniz birinin iç dünyasını anlamak için, web sitemizdeki Ay burcu hesaplama programından yararlanabilirsiniz. Eğer haritanızda Ay’ın hangi burçta olduğunu bilmeyi istiyorsanız doğum tarih ve saatinizi ilgili kutucuklara yazmanız gerekiyor. Ardından hesapla butonuna tıklayın. Şayet bir başkasına ait Ay burcu raporu bilgilerine bakmak isterseniz o kişinin doğum tarihini, şuan Ay’ın hangi burçta olduğunu bilmek istiyorsanız bugünün tarihini forma yazmanız gerekiyor. Bununla birlikte belirtilen tarih ve saat içerisinde Ay’ın hangi burçta olduğunu ve o astrolojik konumda ne anlamlarının olduğunu görebilirsiniz.

Ay’ın pozisyon aldığı burç bilinç altındaki konuları yönetiyor olması nedeniyle duygusal tepkilerimizle alakalı birçok hadise Ay burcumuzla doğrudan ilgilidir ki, zevkle yaptığımız konular hatta alışkanlıklarımız bile Ay burcumuzun kapsama alanındaki konular arasındadır. Duygularımız üzerindeki yönlendirici etkisiyle hayatımızın tüm alanlarını maximum seviyede tesiri altına alabilir ancak, her şeyden önemlisi kurduğumuz ilişkiler üzerinde etki sahibi olmasıdır. Bir doğum haritasındaki Ay burcu aynı zamanda sevgi anlamındaki beklentilerimizi, beslenme tipimizi ve duygusal yönden rahata erme ihtiyaçlarımız da biçimlendirir.

Ay’ın sembolik manada koruyucu bir şekilde Güneş’in etrafında tur atması gibi, haritamızdaki Ay da kendimizi korurken seçtiğimiz yöntemleri, kendimizi nasıl rahat ve güvende hissettirdiğimizi gösterir.

Tüm doğum haritası hesaplamalarındaki gibi, Ay burcunun bulunması için de doğum anına ait bilgilerin net şekilde bilinmesi gerekliliği vardır. Bu kısmın doğruluğu son derece önem taşır, çünkü yalnızca küçük bir fark farklı bir burca işaret edebilir, bu nedenle emin olmak adına mutlaka dikkatli davranılması gerekir. Kesin bilgilere sahipseniz, websitemizdeki gibi iyi bir çevrimiçi hesaplama sistemi size yardımcı olacaktır.

Duygusal alandaki birçok konuda tesirli olan Ay’ın haritadaki pozisyonu astroloji alanındaki uzmanların çok önem verdikleri başlıca konular arasındadır. Doğum haritasında, Ay’ın bulunduğu burç, bilhassa dış dünyaya duygusal manada nasıl reaksiyonlar verdiğimizi bildirir.

Doğum haritası nedir? Nasıl yorumlanır? Ücretsiz Servis

Doğum haritalarındaki pozisyonların yoruma bağlı kısımları olsa bile, aslına bakarsanız astrolojinin belli kuralları içerisinde aynı anlamları verir. Bu yüzden yüzde yüz olmamakla birlikte farklı astrologların yaptıkları yorumlar bir birleri ile örtüşür.

Yıldızların konumları her saniye değişse bile, kişisel doğum haritaları sahibinin doğduğu zaman dilimine ait gök boşluğunun bir resmi olması nedeniyle sabittir.

İnternet üzerinde yayında olan birçok natal (doğum) harita sitesi bulunmakta. Bu sitelere göz attığımızda, bir çoğunun yalnızca işaret ve sembolleri gösterdiğini, ama bu işaretlerin hangi yön ve alanda yorumlanacağını herkesin anlayacağı şekilde izah etmekte yetersiz olduğunu görüyoruz. Halbuki astroloji alanında uzman olmayan kişiler açıklamalı ve kapsamlı doğum haritası analizlerine ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle bizler de astroasist.com olarak ayrıntılı açıklamaları sunan bir doğum haritası sitesi olarak yayınlarımızı sürdürüyoruz.

Astrolojik natal harita bir kimsenin doğduğu anda bulunduğu koordinata göre astrolojik manada etkisi olan gezegen ve yıldızların dağılımlarını işaretlemeye yarayan bir haritadır.

Doğum haritası hesaplaması pek çok teknik bilgi ve donanım sayesinde mümkün olan, herkes tarafından yapılamayacak bir iştir. Bu sebeple astrolog olmayan bir kişinin kendisine ait doğum (natal) haritasını çıkarması, gereken astrolojik bilgilere sahip olmadan mümkün değildir. Ancak teknolojik destek sayesinde bütün hesaplamaları sizin için yapan bilgisayar programları kodlanmıştır. Bizler de uygulamamızı kendi yıldız haritanızı en kısa yoldan çıkarmanız için yayına aldık.

En kısa tabiriyle ücretsiz çıkarılan doğum haritaları astroloji konusundaki uzmanların sahip oldukları bilgi ve becerilerin teknoloji ile birleşmiş ve özel programlara aktarılarak sunulan türüdür.

Doğum haritası çıkarılması için hesaplamada kullanılacak olan girdilerin doğruluğu son derece önem arz eder ki, kimi durumlarda üç beş dakikalık farklılığın bile tüm astrolojik yerleşimi yanlış yönde etkileyeceğini bilmek gerekir. Doğum haritalarının doğru bir şekilde çıkarılabilmesi ve anlamlarının ortaya konulabilmesi için, doğum anının tam olarak bilinmesi şartı vardır. Websitemizde ücretsiz olarak hizmet verdiğimiz doğum haritası hesaplama uygulaması da, gün, ay, yıl ve saat olarak gireceğiniz bu veriler doğrultusunda kişiye özel natal (doğuma) harita sonucunu yorumlu bir şekilde vermektedir.

Seneler önce astrologların gök günlüklerinden yararlanarak binbir emekle çıkarmak zorunda kaldıkları doğum haritalarını, bu asırda teknolojinin yardımı ile kolaylıkla çıkarmak ve tüm yorumlarını online olarak görmek mümkün hale geldi.

Astroloji sahasında uzman olmasanız da şahsınıza özel son derece detaylı astroloji haritanızı çıkarabilirsiniz. Bunun için doğum gününüze ilişkin tarih bilgilerini ve doğduğunuz şehrin coğrafi konumunu formdan seçmeniz yeterlidir. Hesapla butonunu tıkladığınızda derhal haritanız ekranda görünecektir.

Gök günlükleri (ephemeris) tüm tarihler için gezegenler ve Güneşin yerleşimlerini izlemeye yarayan çizelgelerden oluşur. Bu bilgilere bakarak, konumları görebilirsiniz görebilirsiniz buna rağmen, gerek haritayı tam olarak çıkarmak ve gerekse anlamlandırmak konusunda yetersiz kalabilirsiniz. Harita sembollerinin okunması ancak astroloji alanında uzmanlaşmış kişilerce yapılabilecek zor bir iştir. Bu alanda bir astroloji uzmanından ücretli hizmet alabilir sitemizde sunduğumuz doğum haritası analiz aracından faydalanabilirsiniz.

Yükselen Burç Analizi ile Kariyer ve Meslek Bilgileri

Yükselenimizin neyi işaret ettiği ve ne tür özellikler verdiği, hesaplama işleminden elde edilecek bilgilerle birlikte verilmektedir. Doğum haritasında 1. Evin önemi dış burçtan (Güneş burcu) bile fazladır diyerek belki de doğru söylemiş oluruz. Çünkü haritanın ilk evi bulunduktan sonra tüm yıldız haritasının ayrıntıları da ortaya çıkacak demektir. Astrolojinin doğası gereği öngörüler her zaman 1. Evde yerleşen burca göre yapılır. Bu da ilk evin önem derecesini ispatlamaya yeten en önemli bilgidir aslında. Coğrafi konum ve doğum saatinizi girerek muhakkak yükselen konumunuzu öğrenin. Bu hesaplama, kendinizi daha iyi tanımanızı, dışarıdan nasıl göründüğünüzü daha hızlı bir şekilde bilmenizi mümkün kılar.

Yükselen burç (1.Ev) doğduğunuz anda bulunduğunuz lokasyona göre, doğu yönünde yükselmekte olan burca izafe edilen addır. 12 evlik sisteme göre tertip edilmiş olan doğum (natal) haritanızdaki ilk evinizdir. Büyük çoğunlukta insanlar kendilerini Güneşin ifade ettiği burca göre ifade etseler de, dışarıdan bakılınca dışarıdan bakılınca farklı görünürler. Çünkü dışarıya verilen izlenim aslında yükselen burcumuzla alakalıdır.

Sitemiz aracılığı ile, hiç bir astroloji bilgisine sahip olmanıza gerek kalmadan yükseleninizi tespit edebilirsiniz. Takip etmeniz gereken yol son derece basit. Tabi ki doğduğunuz andaki saati kesin bir doğrulukla bilmeniz kaydı ile. Sitemizdeki yükselen burç bulma kısmına, doğum saatinizi ve doğduğunuz şehri girin, ardından aktifleşen göster butonunu tıklamanız yeterlidir.

Herkesçe malumdur ki, gün ışığından daha fazla faydalanmak maksadıyla saatler belli tarihlerde ileri ya da geri alınır. Son birkaç yıldır ülkemizde bu yöntem sonlandırılmış olsa da, yükseleni hesaplanacak kişinin doğduğu sene içerisinde bu tür bir uygulamanın olup olmadığı netleştirilmeli ve tüm hesaplamalar bu bilgi ışığında şekillendirilmelidir.

Yeterli astrolojik bilgi vermeyen sitelerde yükselen burç tespit etme işlemleri ararken bir birinin aynı tabloları görmüşsünüzdür. Yükselen burcun hesaplanması konusunda güvenilir bir bilgi ortaya koyan gösterildiği gibi basit bir yükselen burç bulma tablosu yoktur aslında. Karşılaştığınız herhangi bir çizelgede, coğrafi konum bulunmuyor ve yalnızca Güneş burcunuzun ne olduğu ve 2 saat ara ile yükselen burçlar sıralanmışsa önemsemeyin. Çünkü gerçek yükselen burç bulma işlemlerinde enlem/boylam derecesi, timezone ve bununla birlikte yaz saati uygulaması hesaba dahil edilmek zorundadır.

Yükselenin bulunması için gök günlüğü kayıtlarından faydalanılır. Bu veriler astrolog olmayanlar için deşifre edilemeyen teknik içeriklerden oluşur. Bu bilgilerden tam olarak yararlanmak için astrolojik alanda ileri düzey bilgi ve deneyim sahibi olunması gerekmektedir. Yükselen burç ASC (Ascendant) hesaplamada en güvenli ve garantili yöntemlerin başında bir astrologtan yardım almak ve çeşitli astroloji yazılımları kullanmak gelir. Bizim yazılımımızı da bu iş için güvenerek kullanabilir, yükseleninizi kesin bir netlikle hesaplayabilirsiniz.

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page