top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAstro Asist

Burçların Özellikleri Güneş Burcu Hesaplama


Güneş’in yer aldığı burcunuz doğal karakterinizi ve hayatın olağan akışı esnasında sabit şekilde devam eden kişilik özelliklerinizi belirler. Bu özellikler sizin dünyaya parıldadığınız görüntü, gerçek ve içteki parçanızdır. Esasen yaşam kaynağımız olan Güneş, Güneş Sistemi’nin tam olarak merkezinde bulunur ve buna benzer şekilde Güneş’in bulunduğu burcunuz da benzersiz kendi kişisel merkezinizi şekillendirir. Güneş’ten gelen özelliklerinizi daha iyi anlayabilmek için websitemizdeki burç hesaplama yazılımından faydalanabilirsiniz. Güneş, astrolojik sistemdeki en kuvvetli yönetici olduğu gibi, bir doğum (natal) haritasında da en fazla önemli görülen güç olarak kabul görür. Güneş’in pozisyonu, öz benliğinizle ve hayatınızı sürdürdüğünüz sürece kim olmak istediğinizle ilişki içerisindedir. Kapasitenizi diğerleriyle nasıl paylaştığınızı ortaya çıkarmakla kalmaz ki aynı zamanda değerlerinizin, amaçladığınız şeylerin ve benliğinizin ana yapısını oluşturur. Yaşınız ilerledikçe, Güneş burcunuzla olan bağlantınız yükselir çünkü, gerçekte kim olduğunuzla ilgili kendinizi daha iyi anlama olgunluğuna erişirsiniz.

Ay Burcu Nedir? Nasıl Hesaplanır ve Yorumlanır?

Tüm doğum haritası hesaplamalarındaki gibi, Ay burcunu bulmak için de doğum bilgilerinin net şekilde bilinmesi istenmektedir. Bu kısmın doğru olması son derece önemlidir, çünkü sadece küçük bir eksiklik değişik bir burca işaret edebilir, bu nedenle emin olmak adına kesinlikle dikkatli davranılması gerekir. Net doğum saati bilgilerine sahip olmanız durumunda, websitemizdeki gibi güvenilir bir hesaplama sistemi doğru sonucu verecektir.

Ay’ın bir manada koruyucu olarak Güneş’in çevresinde dolaşması ve Güneş’in ışığını yansıtması gibi, natal haritamızdaki Ay da ne tür yöntemlerle kendimizi koruduğumuzu, kendimizi nasıl rahat ve güvende hissettirdiğimizi gösterir.

Duygularımızla ilgili birçok konuda tesirli olan Ay’ın haritadaki yeri astroloji alanındaki uzmanların üzerinde çok durdukları başlıca konulardandır. Astrolojik haritada, Ay’ın burçlara göre konumu, bilhassa evlerimizde ve özel hayatımızda çevremize içgüdüsel olarak nasıl tepki verdiğimizi ortaya koyar.

Ay burcu bilinçaltımızı ifade ediyor olmasından dolayı duygusal dünyamızla ilgi pekçok hadise Ay’ın konumlandığı burçla tam olarak ilgilidir ki, zevkle yaptığımız konular ve alışkanlıklarımız dahi Ay burcumuzun tesirindeki konulardandır. Duygularımız üzerindeki kesin etkisiyle yaşantımızın pek çok alanını tam manasıyla tesiri altına alabilir fakat, en önemlisi sürdürdüğümüz ilişkiler üzerindeki etkisidir. Ay’ın konumlandığı burç özellikle nasıl sevilmek istediğimizi, beslenme alışkanlıklarımızı ve duygusal yönden rahata erme ihtiyaçlarımız da yönlendirir.

Kendinizin veya doğum saatini bildiğiniz birinin içsel dünyasını daha iyi anlayabilmek için, internet sitemizdeki Ay burcu bulma aracından faydalanabilirsiniz. Eğer haritanızda Ay’ın hangi burçta olduğunu merak ediyorsanız doğum bilgilerinizi forma girmeniz gerekiyor. Ardından göster butonuna tıklayın. İşte hepsi bu kadar. Şayet başka bir insana ait Ay burcu raporuna erişmek isterseniz o kişiyle alakalı doğum saatini, Ay’ın şuanki konumunu merak ediyorsanız, içinde bulunduğunuz ana ait zaman bilgilerini hesaplama formuna yazmanız gerekiyor. Bununla beraber o an için Ay’ın hangi burçta olduğunu ve o astrolojik konumda nasıl yorumlandığını görebilirsiniz.

Burcun ve Merkür Burcuna Göre Kişilik Kartın

Burçlardaki Merkür’ümüz iletişim yöntemimiz üzerinde tesirli olduğundan, ve düşünce sistemimizi temsil ettiğinden dolayı, hayatımızın her alanını etkisi altına alır. Yeni tanıştığımız kişinin, gerçekte Güneş’inin konumlandığı burcuyla değil, Merkür burcu ile karşılaşırız. Burçlardaki Merkür düşünsel özelliklerimizi, yazarlığa olan yönelimimizi ve başka insanlarla nasıl konuştuğunuzu anlatır. Merkür burcu, kalıpları derleme, bilgileri işleme ve dış dünya ile temasa geçme biçiminizi temsil eder. Haritadaki Merkür’ünüzden ne tür etkiler aldığınızı anlamak için Merkür burcu hesaplama sistemimizi aracılığıyla burç tespitinizi yapmalısınız. Burçlara göre farklı anlamlar içeren Merkür burcu, zeka potansiyelimizi ve bu zekayı ne yönde kullandığımızı gösterir.

Venüs Burcunuza Göre Nasıl Birisiniz? Ücretsiz Öğrenin

Venüs burçlar arasında dolaşım halindeyken, 24 saatte kabaca bir derece ilerler. Bu, her burçta yaklaşık bir ay kaldığı manasına gelir. Bununla birlikte 18 ayda bir kez geriye doğru hareket eder ki, Venüs’ünüzün konumunu belirlemenin en iyi yöntemi doğum haritanızı okumak doğduğunuz günde hangi burçta olduğunu tespit etmek için bir Venüs burcu hesaplama programı kullanmaktadır. Astrolojik hesaplamalarda Venüs değerlerle ilgili olduğundan estetik anlayışımız ve maddi varlıklarımızla ilişkilerimizin yöneticisidir. Ama belki de daha önemlisi, burçlardaki Venüs sevgiye bakış açımızı, merhamet etme şeklimizi, aşk ilişkilerindeki tutumumuzu anlatır. Aşkınızla aranızdaki romantik uyumu bulmak için Güneş burcuna bakmak en basit yoldur oysa ki, Venüs burcunuzu öğrenmek direkt olarak aşkın kalbine inmenin en iyi metodudur.

Burcun ve Mars Burcuna Göre Kişilik Kartın

Mars burcunuzun özelliklerini anlamak, hareket biçiminiz ve motivasyon kazanmak için ihtiyaç duyduğunuz şeylerle ilgili fikir verici bir işlemdir. Bu veriler, enerji kazanmanıza ve yaşamınızı kolaylaştırmanıza olanak sağlayabilir. Haritanızdaki Mars’ın yerini hızlıca bulmak için Mars burcu hesaplama programı kullanabilirsiniz. Diğerlerine bakarak Mars yüksek hızda hareket eden bir gezegendir ve hangi tarihlerde gerilediğine göre 2-7 ay arasında burçlar üzerinde etki sahibidir. Astrologlara göre Mars’ın zodyaktaki tam turu yaklaşık iki sene sürer. Bu 2 yıllık döngüyü doğru bir şekilde tespit edebilir, şu anda neler yaşadığınıza ve neler hissettiğinize göre notlar alırsanız, iki yıl sonraki Mars etkisinde nasıl hareket edeceğiniz ve gücünüzü nasıl kullanacağınız hakkında ipuçları alabilirsiniz.

Bireysel Jüpiter Burcu Analizi Ücretsiz Hesaplama

Jüpiter’in yer aldığı burç sizinle alakalı bilinenden çok daha fazla bilgi verir, algısal genişliliğinizi ve bilincinizi yükseltme yollarını açığa çıkarır. Genişlemeyi temsil eden Jüpiter genelde bu özelliği ile beraber üst düzeyde doğruluk serumu verir. Jüpiter’in konumlandığı burcu gerçek manada anlamış olmanız, hayatınıza daha fazla şansı çekmenize yardım eder. Jüpiter’in astrolojik konumunu bilmenin farklı yolları vardır. İnternet tabanlı bir astroloji aracını kullanarak tek işlemle Jüpiter’inizin pozisyon aldığı burcu hızlıca bulabilirsiniz, elbetteki doğum tarihinizi ve saatinizi bilmek durumundasınız. Ayrıca web tabanlı Jüpiter transit tablosunu kullanarak tarihlere ​​de göz atabilirsiniz. Doğum haritanız elinizdeyse Jüpiter’inizin bulunduğu pozisyonu buradan da bakabilirsiniz. Şayet neyi ifade ettiğiyle birlikte bu pozisyona detaylı şekilde bakmak isterseniz Jüpiter burcu tespit etme uygulamamızdan faydalanabilirsiniz.

Detaylı Satürn Burcu Yorumlu Açıklamalı Servis

Uzun menzilli hareket eden bir gezegen olan Satürn, her bir burçta kabaca iki sene altı ay geçirir ve ilk başladığı yere yeniden gelmesi 28 ila 29 yıl sürer. İşte bu tekrar geliş anına Satürn’ün Dönüşü denir ve bu bir olgunluk işaretidir. Bu, aynı yaş grubunun birbiriyle özdeş hayat dersleri öğrendiği şeklinde kabul görür. Websitemizde bulunan Satürn burcu hesaplama programı aracılığıyla Satürn’ün bulunduğu pozisyonu anlayabilirsiniz. Haritada, Satürn’ün yerleşim gösterdiği burç, kendimizi sınırlandırdığımız alanları, korktuğumuz şeyleri ve sorumluluk hislerimizi işaret eder. Satürn burcu, sorumluluklarımızla olan ilişkimizi açığa çıkarabilir ve bununla birlikte, normal bir biçimde dışa vurmakta güçlük çektiğimiz ve üstelik kişiliğimizin temel parçası olarak kabullendiğimiz özellikleri de gösterir.

Doğum Haritası Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Astroloji sahasında uzman olmasanız da kendinize ait detaylı ve yorumlu astroloji haritanızı çıkarabilirsiniz. Bunun için sadece doğum anınıza ilişkin tarih bilgilerini ve doğduğunuz yerin enlem/boylam bilgilerini girmeniz yeterlidir. Yıldız haritamı göster butonunu tıklamanızla birlikte hemen haritanızı görebilirsiniz.

Astrolojik göstergelerin yoruma muhtaç tarafları olsa da, aslına bakarsanız genelde aşağı yukarı aynı anlamları ifade eder. Bu sebeple yüzde yüz olmasa bile aynı kişiye ait farklı doğum haritası verileri neredeyse aynıdır.

Natal (doğum) harita çıkarmak birçok deneyim ve bilgi sayesinde mümkün olan, herkes tarafından yapılamayacak bir iştir. Dolayısı ile sıradan bir kişinin kendi astrolojik haritasını çıkarması, gerekli astrolojik donanımlara sahip olunmadığı sürece ihtimal dahilinde değildir. Neyse ki teknolojik destek sayesinde bu hesaplamaları sizin yerinize yapabilecek yazılımlar mevcuttur. Biz de sitemizi kişisel doğum haritanızı en kolay yoldan çıkarabilmeniz amacıyla tasarladık.

Yıldızların konumları her dakika değişse de, kişiye özel doğum haritaları belli bir ana bağlı kalmak suretiyle gökyüzünün bir resmi niteliğinde olduğu için sabittir ve değişmez.

Doğum haritası oluşturulurken işlemlerde kullanılacak olan konum ve saat bilgilerinin doğruluğu kesin bir öneme sahiptir ki, kimi durumlarda birkaç dakikalık sapmanın bile tüm astrolojik konumları doğrudan etkileyeceğini bilmek gerekir. Doğum haritalarının oluşturulabilmesi ve anlamlarının ortaya konulabilmesi için, kişinin doğduğu anın tam olarak bilinmesi şartı vardır. İnternet sitemizde ücretsiz olarak kullanımınıza sunduğumuz doğum haritası hesaplama programı da, gün, ay, yıl ve saat olarak giriş sağlayacağınız bu bilgiler ışığında kişiye özel yıldız haritası sonucunu detaylarıyla beraber vermektedir.

Genel olarak ücretsiz çıkarılan doğum haritaları astroloji alanında uzmanlaşmış kişilerin bilgi ve tecrübelerinin teknoloji ile birleşmiş ve özel yazılımlara aktarılmış şeklidir.

Ephemerisler (gök günlüğü) belli tarih ve konumlara göre Güneş ve diğer gezegenlerin yerleşimlerini tespit etmeye yarayan çizelgelerden oluşur. Bu çizelgeleri inceleyerek, astrolojik gezegen konumlarını görebilirsiniz yine de, gerek harita oluşturma ve gerekse işaretleri okuma ve anlamlandırma işinde çaresizlik yaşayabilirsiniz. Haritadaki teknik verilerin okunması ancak astrologlar tarafından yapılabilen son derece zor bir iştir. Bu alanda bir astrologtan ücretli danışmanlık hizmeti alabilir sitemizde sunduğumuz ücretsiz doğum haritası hesaplama ve analiz programından yararlanabilirsiniz.

İnternet üzerinde yayında olan pek çok ücretsiz natal harita hizmeti bulunmakta. Bu uygulamalara baktığımızda, bir çoğunun yalnızca konum ve açılara yer verdiğini, fakat bu ifadelerin neyi ifade ettiğini herkes için anlaşılır biçimde ortaya koymakta yetersiz kaldığını görüyoruz. Oysa ki yeterli astrolojik bilgiye sahip olmayanlar açıklamalı ve kapsamlı doğum haritası analizlerini bilmek isterler. Bu bilinçle bizler de astroasist.com olarak ayrıntılı açıklamaları veren bir harita sitesi olarak hizmet veriyoruz.

Eskiden astrolojiyle ilgili olanların gök günlüklerinden yararlanarak uzun uğraşlar sonucu çıkardıkları doğum haritalarını, bu asırda teknolojik destek yardımıyla kolaylıkla çıkarmak ve tüm detaylarını görmek mümkün hale geldi.

Doğum (Natal) haritası bir kişinin doğduğu saat ve dakikada bulunduğu bölgenin koordinatına göre astrolojik tesiri olan Güneş ve diğer gezegenlerin yerlerini bilmemize yarayan bir haritadır.

Yükselen Burcunuza Göre Nasıl Birisiniz? Ücretsiz Öğrenin

Sitemizdeki hesaplama yazılımıyla, hiç bir astroloji bilgisine sahip olmanıza gerek kalmadan 1. Ev konumunuzu öğrenebilirsiniz. Yapacağınız işlem oldukça basit. Tabi ki doğum saatinizi doğru şekilde bilmeniz kaydı ile. Yazılımımızdaki yükselen burç bulma kısmına, doğduğunuz andaki saati ve doğduğunuz bölgeyi girin, ardından çıkan göster butonunu tıkladığınızda sonucu görebileceksiniz.

ASC (Ascendant) tespiti için ephemeristen faydalanılır. Bu kaynaklar astrolojiyi bilmeyenler için deşifre edilemeyen teknik tabir ve bilgiler içerir. Bu tablolardan tam olarak faydalanmak için astroloji ilminde profesyonel düzeyde bilgi ve deneyim sahibi olmak gerekir. Yükselen burç ASC (Ascendant) hesaplamada en güvenli ve garantili yöntemlerin başında bir astrologtan destek almak ve çeşitli astroloji yazılımları kullanmak gelir. Bizim astroloji yazılımımızı da bu konuda güvenerek kullanabilir, yükseleninizi kesin bir şekilde hesaplayabilirsiniz.

İnternette yükselen hesaplama yöntemleri ile ilgili araştırma yaparken bir birine benzeyen çizelgelerle karşılaşmışsınızdır. Yükselen burcun tespit edilmesi hususunda güvenilir bir netice ortaya koyan basit bir yükselen burç hesaplama cetveli bulunmamaktadır aslında. Baktığınız bir tabloda, doğum yeri yok ve sadece Güneş burcunuzun ne olduğu ve 2 saatte bir yükselen burçlar sıralanmışsa önemsemeyin. Çünkü gerçek yükselen burç bulma işlemlerinde coğrafi konum bilgisi, yerel saat dilimi ve bununla birlikte yaz/kış saati uygulaması hesaba katılmak zorundadır.

Yükselen burç (1.Ev) dünyaya geldiğiniz saatte bulunduğunuz şehre göre, doğu tarafında yükselmekte olan burca verilen isimdir. 12 evden oluşan sisteme göre düzenlenmiş olan yıldız haritanızdaki ilk evinizdir. İnsanlar genellikle kendilerini Güneş burçlarına göre tanımlıyor olsalar da, dışarıdan bakılınca başkalarınca daha farklı görünebilirler. Çünkü dışarıya verdiğimiz izlenim büyük ölçüde yükselen burcumuzla alakalıdır.

Bildiğiniz gibi, gün ışığından daha fazla yararlanmak maksadıyla belli tarihlerde saatler ileri/geri alınırlar. Son dönemlerde ülkemizde bu sistem sonlandırılmış olsa da, yükseleni hesaplanacak kişinin doğum tarihinde böyle bir uygulamanın olup olmadığı tespit edilmeli ve tüm hesaplama işlemleri bu bilgi ışığında şekillendirilmelidir.

Yükselen (1.Ev) burcun neyi işaret ettiği ve hangi özellikleri verdiği, hesaplamayla birlikte elde edilen bilgilerle birlikte verilmektedir. Bir doğum haritasında 1. Evin önemi esas burçtan bile fazladır desek yeridir. Çünkü 1. Ev bilindiğinde tüm yerleşimlerin detayları da çıkarılabilecektir. Astrolojide tahminler her zaman yükselen burçtan hareketle yapılır. Yalnızca bu bile 1.Evin yüksek önem derecesini ispatlayan en geçerli bilgidir. Koordinat ve doğum saati bilgilerinizi girerek kesinlikle yükseleninizi öğrenin. Bu, kendi özelliklerinizi daha iyi anlamanızı, dış dünyaya nasıl göründüğünüzü hızlıca bilmenizi mümkün hale getirir.

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page