top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAstro Asist

Doğum Haritasındaki Venüs Ne Anlama Gelir? Venüs Burcu Hesaplama




Venüs hareketliliğini sürdürürken, bir günde ortalama olarak 1° lik mesafe kat eder. Bu, bir burçta yaklaşık bir ay konakladığı anlamına gelir. Buna ek olarak 18 ayda bir kez olmak kaydıyla geri hareket eder ki, Venüs’ünüzün kesin konumunu belirlemenin en garanti yöntemi doğum haritanıza bakmak doğduğunuz anda hangi burçta olduğunu tespit etmek için bir Venüs burcu hesaplama sistemi kullanmaktadır. Doğum haritasındaki Venüs değerlerle ilgili olduğu için varlıklarımızla olan ilişkilerimiz üzerinde son derece etkindir. Ancak daha önemlisi, Venüs işaretlerimiz bize sevgiye yaklaşımımızı, nasıl şefkat gösterdiğimizi, aşkı nasıl yorumladığımızı bildirir. Aşkınızla aranızdaki romantik uyumu bulmak için Güneş burcundan hareketle yorumda bulunmak eğlencelidir fakat, Venüs burcu yorumu tam manasıyla aşkı anlamanın daha etkili bir yoludur.

Mars Burcu Analizinde Neler Var? Nasıl Hesaplanır?

Diğerlerine bakarak Mars son derece hızlı hareket eden bir astrolojik cisimdir ve hangi zaman diliminde gerileme hareketi yaptığına bağlı olarak iki - yedi ay süreyle burçları etkisi altına alır. Astrologlara göre Mars’ın tüm zodyağı dolaşması yaklaşık 2 yıl sürer. Bu döngüyü tam manada saptayabilir, içinde bulunduğunuz süreçte neler yaşadığınıza ve nasıl hissettiğinize göre hatırlatıcı işaretlemeler yaparsanız, sonraki Mars etkisinde nasıl hareket edeceğiniz ve gücünüzü hangi yöntemleri kullanarak arttıracağınız ile ilgili iyi bir iş çıkarmış olursunuz. Mars yerleşiminizi öğrenmek, hareket şekliniz ve motive olmak için ihtiyacınız olan şeylerle alakalı bilgi vericidir. Bu bilgiler, enerji düzeyinizi yükseltmenize ve hayatınızı kolaylaştırmanıza imkan tanıyabilir. Mars konumunuzu hızlı bir şekilde bulmak için Mars burcu hesaplama programı kullanmakta büyük fayda vardır.

Ücretsiz Jüpiter Burcu Hesaplama Uygulaması

Jüpiter burcunu bilmenin farklı yolları vardır. Bir astroloji uygulamasından yararlanarak bir tek tıklamayla Jüpiter’inizin konumlandığı burcu zahmetsizce hesap edebilirsiniz, tabiki doğum tarihinizi ve saatinizi bilmeniz halinde. Bununla beraber Jüpiter konumu tablosunu kullanarak tarihlere ​​de göz atabilirsiniz. Astroloji haritanız elinizdeyse Jüpiter’inizin yerleştiği burcu bu şekilde de görebilirsiniz. Özellikle ne anlama geldiğiyle beraber bu yerleşime ayrıntılı bir şekilde bakmak isterseniz Jüpiter burcu öğrenme uygulamamızı kullanabilirsiniz. Jüpiter burcunuzun konumu, sizinle alakalı normalde bilinenden daha fazla konu içerir, algınızın açıklığını ve bilincinizi yükseltme yollarını gündeme getirir. Genişleme anlamına gelen Jüpiter genelde bu özelliğinin yanında bol miktarda doğruluk ta getirir. Jüpiter’in bulunduğu burcu doğru şekilde anlamış olmanız, hayatınıza daha fazla şansı çekmenize imkan tanır.

Ücretsiz Satürn Burcu Hesaplama Uygulaması

Tüm gezegenlerin önünde seyreden Satürn, burçlarda aşağı yukarı iki buçuk sene kalır ve doğduğunuz andaki burca yeniden gelmesi 28 ila 29 yıl alır. İşte bu tekrar geliş anına Satürn’ün Dönüşü adı verilir ve bu bir tür olgunluktur. Bu, eşit yaş grubundakilerin benzer yaşam dersleri öğrendiği manasına gelir. Sitemizdeki gibi Satürn burcu hesaplama yazılımı yardımıyla Satürn’ün konumlandığı pozisyonu bulabilirsiniz. Bir doğum haritasında, Satürn’ün konumlandığı burç, kendi sınırlamalarımızı, korktuğumuz şeyleri ve sorumluluk hislerimizi ortaya koyar. Satürn burcu, sorumluluklarımızı nasıl yerine getirdiğimizi açığa çıkarabilir ve bununla beraber, doğal bir biçimde ifade edemediğimiz ve hatta kişiliğimizin temel parçası olarak özümsediğimiz özelliklere de işaret eder.

Güneş Burcu Nedir? Güneş Burcu Analizi Nasıl Yapılır?

Güneş’in konumlandığı burcunuz doğal kişiliğinizi ve yaşamın olağan akışı boyunca değişmeden devam eden esas özelliklerinizi belirler. Bu özellikler sizin dünyaya bakan öz varlığınızdır. Gerçekte hayat kaynağımız olan Güneş, Güneş Sistemi’nin ortasında yer alır ve aynı şekilde Güneş’in bulunduğu burcunuz da benzeri olmayan şahsi odak noktanızı şekillendirir. Astrolojik kişisel özelliklerinizi daha iyi bilmek için websitemizdeki Güneş burcu programından faydalanabilirsiniz. Güneş, zodyaktaki en parlak güç olduğu gibi, doğum haritalarında da en önemli güç olarak görülür. Bu önemli etki, öz benliğinizle ve hayatınız boyunca kim olmak için evrimleştiğinizle bağlantılandırılır. Kapasitenizi diğerleriyle hangi yolla etkileşime aldığınızı ortaya koymakla kalmaz ki aynı zamanda sahip olduğunuz değerlerin, amaçladığınız şeylerin ve benliğinizin ana yapısıdır. Yaşlanma sürecinde, Güneş burcunuzla olan bağlantınız artar çünkü ilerleyen yaşlarda, kim ve ne olduğunuz özelinde kendinizi daha iyi anlarsınız.

Ay Burcu Hesaplama Programı Ücretsiz Yorumlama

Ay’ın bir anlamda koruyucu bir şekilde Güneş’in etrafında tur atması ve Güneş’in ışığını yansıtması gibi, natal haritamızdaki Ay da kendimizi korurken nasıl davrandığımızı, kendimizi nasıl rahat ve güvende tuttuğumuzu bildirir.

Şahsınızın yahut da tanıdığınız bir kişinin duygusal yapısını keşfetmek için, internet sitemizdeki Ay burcu bulma yazılımından faydalanabilirsiniz. Şayet Ay burcunuzu öğrenmeyi istiyorsanız doğum saatinizi formdaki bölümlere girmeniz gerekiyor. En son olarak Ay Burcumu Göster butonuna tıklayın. Ay burcunuz derhal hesaplanacaktır. Eğer başka bir kimseye ait Ay burcu hesaplamasına erişmek isterseniz ilgili kişinin doğum bilgilerini, Ay’ın şuanki konumunu merak ediyorsanız, bu güne ait tarihi forma yazmanız gerekiyor. Böylece o tarih içerisinde Ay’ın mevcut konumunu ve o astrolojik konumda hangi anlamlara geldiğini okuyabilirsiniz.

Neredeyse tüm astrolojik hesaplamalarda olduğu gibi, Ay burcunun hesaplanması için de doğum bilgilerinin dakika bazında bilinmesi gereklidir. Bu bölümün doğruluğu önemlidir, çünkü yalnızca küçük bir saat farklılığı değişik bir burcu gösterebilir, bu sebeple emin olmak için kesinlikle özenli olunması gerekir. Tam bilgilere sahipseniz, sitemizdeki gibi iyi bir çevrimiçi hesaplama programı gerekli sonucu verecektir.

Haritamızdaki Ay burcu bilinçaltımızı yönetiyor olmasından dolayı duygusal dünyamızla ilgi birçok olay Ay’ın konumlandığı burçla doğrudan ilişkilidir ki, zevkine vardığımız işler ve alışkanlıklarımız da burçlardaki Ay’ımızın tesiriyle gündeme gelen konulardandır. Hislerimizi etkilediği için, hayatımızın her yönünü maximum seviyede etkisi altına alabilir fakat, her şeyden önemlisi kurduğumuz ilişkiler üzerinde etki sahibi olmasıdır. Ay’ın pozisyon aldığı burç bir manada sevgi beklentimizi, beslenme yöntemlerimizi ve duygusal anlamda rahatlama alanlarımızı da yönlendirir.

Duygularla alakalı çok fazla konuda tesir sahibi olan Ay’ın haritadaki pozisyonu astrologların üzerinde çok durdukları başlıca konular arasındadır. Doğum haritasında, Ay’ın yer aldığı burç, bilhassa özel hayatımızda çevremize içgüdüsel manada nasıl reaksiyonlar verdiğimizi ortaya çıkarır.

Merkür Burcu Analizi ile Kariyer ve Meslek Bilgileri

Doğum haritasındaki konumuna göre farklı anlamlara gelen Merkür burcumuz, sahip olduğumuz zekayı ve bu zekayı nereye yönlendirdiğimizi gösterir. Merkür düşünsel yaklaşımımızı, yazarlığa olan ilgimizi ve başkalarıyla iletişim yöntemimizi anlatır. Merkür konumumuz iletişim yöntemimiz üzerinde tesirli olduğundan, ve düşünce sürecimizi ifade ettiğinden dolayı, hayatımızın her yönünü etkisi altına alır. Yeni tanıştığımız kişinin, gerçekte Güneş burcuyla değil, Merkür burcuyla muhatabızdır. Merkür’ün doğum haritasındaki konumu, olayları anlama, bilgiyi toplayıp yayma ve başkalarıyla iletişim kurma şeklimizi biçimlendirir. Astrolojik konumuna göre Merkür’den aldığınız astrolojik etkiyi anlayabilmek için Merkür burcu hesaplama sitemizi kullanıp bu tespiti yapmanız gerekir.

Doğum Haritası Hakkında Tüm Detaylar ve Özel Haritanız

Astrolojik gök cisimlerinin pozisyonları zamana göre değişse de, kişiye özel doğum haritaları belli bir coğrafi konum ve ana göre uzayın bir fotoğrafı olması sebebiyle sabittir.

Doğum (Natal) haritası bir kimsenin doğum esnasında bulunduğu enlem ve boylama göre astrolojik tesiri olan Güneş sistemindeki gezegenlerin bulunduğu yerleri ve aralarındaki ilişkileri gösteren bir haritadır.

Yıldız haritası oluşturulurken gereken konum ve saat bilgilerinin doğruluğu çok önemlidir ki, kimi hallerde bir iki dakikalık sapmanın bile tüm gezegen ve burç konumlarını yanlış çıkaracağını bilmek gerekir. Bir doğum (natal) haritasının en iyi biçimde oluşturulması ve yorumlarının ortaya konulabilmesi için, doğum tarih ve saatinin kesin olarak bilinmesi şarttır. Sitemizde ücretsiz bir şekilde sunduğumuz doğum haritası hesaplama uygulaması da, doğum tarihi ve saati şeklinde giriş sağlayacağınız bu bilgiler ışığında kişiye özel doğum haritası sonucunu detayları ile birlikte vermektedir.

Eski zamanlarda astroloji uzmanlarının gök günlüklerini kullanarak, uzun uğraşılardan sonra çıkardıkları doğum haritalarını, bu asırda teknoloji nimeti sayesinde basitçe hesaplamak ve oldukça detaylı yorumlarını hızlıca görmek mümkün hale geldi.

İnternet üzerinde epeyce doğum (natal) haritası sitesi olduğunu görüyoruz. Bu hizmetlere baktığımızda, önemli bir kısmının yalnızca astroloji sembollerini gösterdiğini, ancak bu değerlerin ne şekilde yorumlanacağını herkesin anlayacağı biçimde izah etmekte yeterli olmadığını görüyoruz. Oysa ki yeterli astrolojik bilgiye sahip olmayanlar kapsamlı doğum haritası sonuçlarını görmek isterler. Bu sebepledir ki astroasist.com olarak detaylı açıklamaları kapsayan bir doğum haritası servisi olarak yayın yapıyoruz.

Astrolojik yerleşimlerin astrologların yorumuna açık tarafları olmakla beraber, aslına bakarsanız genelde aynı anlamlara işaret eder. Bu yüzden bire bir olmasa bile farklı astrologların yorumlamaları neredeyse aynıdır.

Natal (doğum) harita hesaplaması yapmak birçok teknik bilgi sayesinde mümkün olan, herkes tarafından yapılamayacak bir işlemdir. Bu nedenle bir kişinin kendi doğum anına ait yıldız haritasını çıkarması, gerekli astrolojik bilgilere sahip olmadan ihtimal dahilinde değildir. Sevindirici olan şu ki, teknoloji çağında olduğumuz bu günlerde tüm bu karmaşık hesaplamaları kolaylıkla yapabilen bilgisayar yazılımları mevcuttur. Biz de uygulamamızı kendi yıldız haritanızı en kolay yoldan çıkarmanız için yayına aldık.

Gök günlükleri (ephemeris) belli tarih ve konumlara göre Güneş ve gezegenlerin bulunduğu yerleri tespit etmeye yarayan tablolardan oluşur. Bu verilere bakarak, burçların konum ve derecelerini görebilirsiniz buna rağmen, gerek haritayı tam manada çıkarmak ve gerekse sembolleri okuma ve anlamlandırma konusunda tıkanıklık yaşayabilirsiniz. Haritadaki sembollerin okunması ancak uzman astrologlar tarafından icra edilebilecek karmaşık ve zor bir iştir. Bu konuda bir uzmandan ücretli destek alabilir sitemizde sunduğumuz doğum haritası çıkarma aracını kullanabilirsiniz.

Profesyonel bir astroloji uzmanı olmamanız durumunda da kendinize ait tamamen detaylı analizler içeren astroloji haritanızı çıkarabilirsiniz. Bunu sağlamak için doğduğunuz ana ait gün, ay, yıl ve saat bilgilerini ve doğduğunuz yeri seçmeniz yeterlidir. Hesapla butonunu tıkladığınız anda saniyeler içerisinde haritanızı görüntüleyebilirsiniz.

En kısa tabiriyle ücretsiz bir doğum haritası astroloji ilminde uzmanlaşmış kişilerin sahip oldukları bilgilerin teknolojinin ilerlemesiyle birlikte özel programlara aktarılmış türüdür.

Yükselen Burç Bulma Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcun tespiti için gök günlüğü tablolarından faydalanılır. Bu veriler ileri derece astroloji bilmeyenler için deşifre edilemeyen teknik bilgilerden oluşur. Bu verilerden tam olarak faydalanmak için astrolojik anlamda uzmanlık düzeyinde bilgi sahibi olmak gerekir. Yükselen burç ASC (Ascendant) hesaplamada en güvenli ve garantili yöntemlerin başında uzman bir astrologtan destek almak ve çeşitli astroloji yazılımları kullanmak gelir. Bizim uygulamamızı da bu niyetle güvenle kullanabilir, ASC (Ascendant) burcunuzu net bir şekilde bulabilirsiniz.

Sitemizin hesaplama sistemiyle, hiç bir astroloji bilgisine sahip olmanıza gerek kalmadan yükselen burcunuzu bulabilirsiniz. Yapmanız gereken şey oldukça basit. Tabi ki doğduğunuz saati kesin bir doğrulukla bilmeniz şartı ile. Yazılımımızdaki yükselen burç hesaplama formuna, doğduğunuz saati ve doğduğunuz bölgeyi yazın, devamında beliren hesapla butonunu tıkladığınızda hesaplama yapılacaktır.

Basit kaynaklarda yükselen burç hesaplama yöntemleri ile ilgili araştırma yaparken bir birine benzeyen tablolarla karşılaşmışsınızdır. Yükselen burcun hesaplanması hususunda doğru sonuç çıkaran böyle basit bir yükselen burç hesaplama tablosu yoktur esasında. Gördüğünüz bir cetvelde, coğrafi konum bulunmuyor ve sadece hangi Güneş burcundan olduğunuz ve 2 saat ara ile yükselen burç değişimi yapılıyorsa değer vermeyin. Çünkü gerçek yükselen burç hesaplama işleminde doğum yeri bilgisi, timezone ve bununla birlikte mevsimsel saat uygulaması olmazsa olmaz öneme sahiptir.

1.Ev (yükselen burç) gözlerinizi dünyaya açtığınız saatte bulunduğunuz şehre göre, doğu tarafında yükselmekte olan burca verilmiş olan isimdir. 12 ev sistemine göre düzenlenmiş olan astrolojik haritanızdaki ilk evinizdir. Astrolojiyi çok bilmeyenler çoğunlukla kendilerini Güneşin ifade ettiği burca göre izah etseler bile, dışarıdan bakılınca başka insanlar tarafından daha farklı görünebilirler. Çünkü karşı tarafa nasıl göründüğümüz büyük ölçüde yükselen burçla alakalıdır.

Bildiğiniz gibi, Güneşin ışığından daha fazla yararlanmak adına saatler belirli dönemlerde ileri/geri alınırlar. Son birkaç yıldır bizim ülkemizde bu yöntem kullanımdan kaldırılmış olsa da, yükselen burcu hesaplanacak kişinin doğum senesinde bu yönde bir uygulamanın olup olmadığı netleştirilmeli ve tüm hesaplama bu ayrıntıya göre yapılmalıdır.

Yükselen burcunuzun ne manaya geldiği ve hangi özellikleri desteklediği, hesaplama neticesinde elde edilen bilgilerle birlikte verilmektedir. Bu ilk evin önemi Güneş burcundan yüksektir desek yanlış olmaz. Çünkü 1. Ev (yükselen burç) hesaplandıktan sonra tüm yıldız haritasının öbür detayları da çıkarılabilecek demektir. Doğum haritası okumalarında öngörüler her zaman için 1. Evde yerleşen burca göre yapılır. Bu da yükselen burcun ne denli önemli olduğunu ortaya koyan bir bilgidir aslında. Doğum anınıza ilişkin bilgilerle kesinlikle yükselen konumunuzu öğrenin. Bu, kendinizi daha iyi anlamanızı, nasıl bir imaj verdiğinizi daha çabuk bilmenizi sağlar.

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page