top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAstro Asist

Yükselen Burç Hesaplama Tamamı Ücretsiz Astroloji Servisi

Güncelleme tarihi: 24 Şub 2022


Yükseleninizin ne manaya geldiği ve hangi özellikleri verdiği, hesaplama neticesinde alınan bilgilerle birlikte verilmektedir. Yükselen burcun önemi esas burçtan bile fazladır desek belki de yanılmayız. Çünkü 1. Ev (yükselen) bulunduktan sonra tüm astrolojik yerleşimlerin öbür ayrıntıları da gün yüzüne çıkacak demektir. Harita yorumlamalarında öngörüler mutlaka 1. Evde konumlanan burca göre yapılır. Sadece bu bile yükselenin önem derecesini ortaya çıkaran en geçerli bilgidir. Coğrafi konum ve doğum saaatinize ilişkin bilgilerle mutlak surette yükselen burcunuzun ne olduğunu öğrenin. Bu hesaplama, kendinizi daha iyi tanımanızı, dışarıdan nasıl göründüğünüzü daha hızlı bilme olanağınızı arttırır.

1. Evin bulunması için gök günlüklerinden yararlanılır. Bu veriler sıradan insanlar için anlamlandırılması mümkün olmayan teknik tabir ve bilgiler içerir. Bu tablolardan faydalanabilmek için astroloji alanında profesyonel düzeyde bilgi sahibi olunması gerekmektedir. ASC (Ascendant) hesaplamada en garanti ve güvenilir yöntemlerin başında uzman bir astrologtan hizmet almak ve çeşitli astroloji yazılımları kullanmak gelir. Sitemizi de bu konuda güvenle kullanabilir, yükselen burcunuzu net bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Yükselen burç gözlerinizi dünyaya açtığınız anda mevcut lokasyonunuza göre, doğuda yükselmekte olan burca verilen addır. 12 ev sistemine göre tertip edilmiş olan astrolojik haritanızdaki birinci evinizdir. İnsanlar çoğunlukla kendilerini Güneş (dış) burçlarına göre izah etseler bile, dışarıdan bakılınca başka insanlar tarafından farklı görünebilirler. Çünkü dışarıya verdiğimiz izlenim tam olarak yükselen burçla alakalıdır.

Genellikle internet üzerinde yükselen burç bulma yolları ile ilgili araştırma yaparken bir birinin aynı çizelgeleri görmüşsünüzdür. Yükselen burcun hesaplanması hususunda doğru netice veren sanıldığı gibi basit bir yükselen burç hesaplama tablosu bulunmamaktadır ne yazık ki. Gördüğünüz bir çizelgede, coğrafi konuma yer verilmiyor ve sadece Güneş burcunuz ve 2 saat ara ile yükselen burçlar sıralanmışsa itibar etmeyin. Çünkü en doğru yükselen burç bulma işlemlerinde enlem/boylam derecesi, yerel saat farkı ve haliyle yaz saati uygulaması olmazsa olmaz öneme sahiptir.

Web sitemizin hesaplama aracıyla, hiç bir astroloji bilgisine sahip olmadığınız halde yükselen burcunuzu (1. Ev) tespit edebilirsiniz. İzleyeceğiniz yöntem son derece kolay. Tabi ki doğum saatinizi doğru bir şekilde bilmeniz şartı ile. Yazılımımızdaki yükselen burç bulma kısmına, doğum saatinizi doğum lokasyonunuzu yazın, devamında beliren hesapla butonunu tıklamanız yeterli olacaktır.

Herkesçe malumdur ki, Güneşin ışığından daha çok yararlanmak adına saatler belirli tarihlerde ileri/geri alınırlar. Son birkaç yıldır bizim bölgemizde bu tür bir ayarlama sonlandırılmışsa da, ASC (Ascendant) burcu hesaplanacak kişinin doğduğu sene böyle bir uygulamanın yapılıp yapılmadığı netleştirilmeli ve tüm hesaplar bu bilgiye göre yapılmalıdır.

Güneş Burcu Hesaplama Hakkında Merak Edilenler

Güneş, Güneş sistemimizdeki en parlak güç olduğu gibi, doğum haritalarında da en fazla önemli görülen güç olarak görülür. Güneş’in konumu, özünüzle ve hayatınızı sürdürdüğünüz sürece ne şekilde gelişim gösterdiğinizle ilişkilendirirlir. Işığınızı dış dünya ile ne şekilde etkileşime sunduğunuzu ortaya koymakla beraber değerlerinizin, amaçlarınızın ve içsel benlik duygunuzun ana yapısını oluşturur. Gençliğin ardından, Güneş burcu etkisi güçlenir çünkü, kim ve ne olduğunuz özelinde kendinize daha fazla güvenirsiniz. Güneş’in konumlandığı burcunuz temel yapınızı ve yaşantınızın genel akışı esnasında stabil kalan içsel özelliklerinizi verir. Bu özellikler sizin dünyaya ışıldadığınız görüntü, öz varlığınızdır. Esasen yaşam kaynağımız olan Güneş, sistemin merkezinde yer alır ve buna paralel şekilde burcunuzdaki Güneş de eşsiz kendi kişisel merkezinizi belirtir. Özelliklerinizi daha iyi bilmek için sitemizdeki burç tespit etme uygulamasından yararlanabilirsiniz.

Ücretsiz Ay Burcu Bilgilerini Gir Burcunu Öğren

Kendinizin ya da doğum bilgilerini bildiğiniz birinin içsel dünyasını bilmek için, sitemizdeki Ay burcu bulma yazılımını kullanabilirsiniz. Eğer Ay burcunuzun ne olduğunu öğrenmeyi istiyorsanız coğrafi konum ve doğum saatinizi ilgili kutucuklara girmeniz gerekiyor. Peşinden butona tıklayın. Bu kadar basit. Şayet başka bir insana ait Ay burcu raporu bilgilerine erişmeyi isterseniz o kişinin doğum tarihini, Ay’ın şuanki konumunu bilmek istiyorsanız bu güne ait zaman bilgilerini hesaplama formuna yazmanız gerekiyor. Böylece o tarih içerisinde Ay’ın mevcut konumunu ve o konumda nasıl yorumlandığını okuyabilirsiniz.

Duygusal alanlardaki hemen her konuda tesirli olan Ay’ın haritadaki yeri astrolojiyle ilgilenenlerin çok önem verdikleri temel konulardandır. Astrolojik haritada, Ay’ın konumlandığı burç, özellikle evlerimizde ve özel hayatımızda çevremize duygusal anlamda nasıl tepki verdiğimizi ortaya koyar.

Ay’ın bulunduğu burç bilinçaltı konularını yönetmesi sebebiyle duygusal dünyamızla alakalı pekçok olay Ay burcumuzla direkt olarak ilişkilidir ki, zevk aldığımız şeyler ve alışkanlıklarımız dahi Ay burcumuzun tesiri altındaki konulardır. Duygularımız üzerindeki sert ve kararlı etkisiyle hayatımızın pekçok alanını ciddi derecede tesiri altında bırakabilir ancak, en önemlisi insanlarla sürdürdüğümüz ilişkileri etkilemesidir. Ay’ın konumlandığı burç özellikle nasıl sevilmek istediğimizi, beslenme şeklimizi ve ruhsal rahatlama yöntemlerimizi de yönetir.

Tüm astrolojik hesaplamalarda olduğu gibi, Ay burcunun bulunması için de doğum saatinin kesin olarak bilinmesi gereklidir. Bu kısmın doğru olması büyük öneme sahiptir, çünkü yalnızca birkaç dakikalık fark farklı bir burcu gösterebilir, bu yüzden emin olmak için mutlaka özenli olunması gerekir. Tam saat bilgilerine sahip olduğunuzda, websitemizdeki gibi iyi hesaplama yapan bir hesaplama programı sağlıklı sonucu almanıza yardımcı olacaktır.

Ay’ın bir anlamda koruyucu olarak Güneş’in etrafında turlaması ve Güneş’in ışığını yansıtması gibi, Ay burcumuz da kendimizi ne şekilde koruduğumuzu, kendimizi nasıl güvende ve rahat hissettirdiğimizi bildirir.

Merkür Burcu Hesaplama Sistemi Ücretsiz Analiz

Tanıştığımız kişinin, aslında Güneş burcuyla değil, Merkür burcuyla muhatabızdır. Merkür burcunuzdan aldığınız tesirleri anlayabilmek için Merkür burcu bulma sitemizi kullanıp gerekli tespiti yapmanız gerekir. Haritadaki yerleşimine göre farklı manalar içeren Merkür burcumuz, zeka potansiyelimizi ve bu zekayı ne yönde kullandığımızı gösterir. Merkür konumumuz düşünsel özelliklerimizi, yazarlıkla ilgili yeteneğimizi ve insanlarla nasıl iletişime geçtiğimizi yönetir. Bir burçtaki Merkür’ümüz iletişim tarzınızı belirlediğinden ve düşünce dünyamızı yönettiğinden dolayı, hayatımızın her yönünde etki sahibidir. Harita yerleşimindeki Merkür, kalıpları anlama, bilgileri bir araya getirme ve başkalarıyla fikir alışverişinde bulunma şeklimizi biçimlendirir.

Venüs Burcu Hesaplama Uygulaması Ücretsiz

Venüs dolaşımdayken, günlük olarak aşağı yukarı 1° lik mesafe kat eder. Bu ilerleyişle her bir burçta neredeyse bir ay kaldığı manasına gelir. Ayrıca her 18 ayda bir retro yapar ki, Venüs’ünüzün konumunu belirlemenin en kestirme yolu doğum haritanızı okumak doğum saatinizde hangi burçta olduğunu belirlemek için bir Venüs burcu hesaplama sistemi kullanmaktadır. Venüs’ün yerleştiği burç değerleri açıkladığından özellikle maddiyatla olan ilişkilerimizi kontrol eder. Ama belki de daha önemlisi, haritamızdaki Venüs sevgi anlayışımızı, şefkat gösterme şeklimizi, aşkla ilgili davranışlarımızı gösterir. İnsanlarla aranızdaki uyumluluğu bulmak için Güneş’e göre yorum yapmak sıkça kullanılan bir yöntemdir fakat, Venüs burcundan tespit yapmak doğrudan doğruya aşkı anlamanın en kesin yöntemidir.

Mars Burcu Analizi ile Kariyer ve Meslek Bilgileri

Diğerlerine bakarak Mars nispeten daha hızlı hareket eden bir gök cismidir ve ne zaman ve ne sıklıkta gerileme hareketi yaptığına bağlı olarak iki ila yedi ay arasında burçlarda etkinlik gösterir. Mars’ın tüm burçlar kuşağını dolaşması ortalama 2 yıl sürer. Bu 2 senelik döngüyü tam manada tespit edebilir, an itibarı ile neler yaşadığınıza ve hissettiklerinize göre notlar alırsanız, ilerideki Mars döneminde ne şekilde hareket edeceğiniz ve gücünüzü hangi yolla toplayacağınız ile ilgili ipuçları almış olursunuz. Mars burcunuzun ne tür etkiler verdiğini anlamak, harekete geçme yönteminiz ve motive olmak için neye ihtiyacınız olduğuyla ilgili bilgilendirici niteliktedir. Bu bilgiler, enerji seviyenizi artırmanıza ve yaşamınızı daha kolay hale getirmenize olanak sağlayabilir. Haritanızdaki Mars’ın yerini hızlı bir şekilde bulmak için Mars burcu hesaplama yazılımı kullanmakta büyük fayda vardır.

Detaylı Jüpiter Burcu Yorumlu Açıklamalı Servis

Jüpiter burcunuz, sizinle ilgili tahmin ettiğinizden daha fazla şey söyler, algı kapasiteniz ve bilincinizi yükseltme metodlarını su üstüne çıkarır. Genişlemeyi temsil eden Jüpiter genelde bu özelliğinin yanında bol miktarda dürüstlük ahlakı da verir. Jüpiter burcunuzun konumunu anlamış olmanız, daha fazla şansı hayatınıza çekmenize imkan verebilir. Jüpiter burcunu tespit etmenin değişik yolları bulunmaktadır. Bir astroloji aracından yararlanarak bir tek tıklamayla Jüpiter’inizin konumunu kolayca bulabilirsiniz, tabiki gerekli tarih ve saati bilmek durumundasınız. Bununla birlikte Jüpiter hesaplama tablosunu kullanarak tarihleri ​​de gözden geçirebilirsiniz. Doğum haritanız elinizdeyse Jüpiter’inizin yerleştiği konumu bu şekilde de görebilirsiniz. Şayet içerdiği manalarla beraber bu konuma ayrıntılı bir şekilde göz atmak isterseniz Jüpiter burcu bulma uygulamamızdan yararlanabilirsiniz.

Satürn Burcu Hesaplama Programı Ücretsiz Yorumlama

Satürn, uzun sürede devir yapan bir gezegen olup, bir burç derecesinde kaba olarak iki yıl altı ay geçirir ve doğum anındaki burca yeniden dönmesi 28 ila 29 yıl arasında bir zaman alır. O geri geliş zamanına Satürn’ün Dönüşü adı verilir ve bu bir tür reşitlik işaretidir. Satürn’ün bu devri eşit dönem insanlarının birbiriyle yakın hayat dersleri öğrendiği anlamına gelir. Sitemizdeki gibi Satürn burcu hesaplama yazılımı ile Satürn’ün yerleştiği lokasyonu anlayabilirsiniz. Doğum haritasında, Satürn burcu, kendimizi ne şekilde sınırlandırdığımızı, korkularımızı ve sorumluluk hislerimizi işaret eder. Satürn’ün konumu, sorumluluklarımıza nasıl yaklaştığımızı açıklayabilir ve bununla beraber, doğal manada açıklamakta zorlandığımız ve hatta karakterimizin temel parçası olarak kabullendiğimiz özellikleri de gösterir.

Bireysel Doğum Haritası Analizi Ücretsiz Natal Harita

Doğum haritası oluşturulurken gerekli olan konum ve saat bilgilerinin doğruluğu kesinlikle önemlidir ki, özellikle burç değişim günlerinde bazen üç beş dakikalık yanlışlığın bile tüm gezegen ve burç konumlarını yanlış yönde ilerleteceğini unutmamak gerekir. Bir astrolojik haritanın doğru bir şekilde çıkarılabilmesi ve açıklamalarının yapılabilmesi için, doğum tarih ve saatinin net olarak bilinmesi şartı vardır. İnternet sitemizde ücretsiz bir biçimde kullanımınıza sunduğumuz doğum haritası hesaplama programı da, doğum tarihi ve saati şeklinde gireceğiniz bu bilgiler dahilinde kişiye özel natal (doğuma) harita sonucunu yorumlu bir şekilde vermektedir.

Ephemerisler (gök günlüğü) tüm tarihler için Mars, Jüpiter, Satürn gibi gezegenlerin pozisyonlarını hesaplamak için kullanılan teknik bilgilerden oluşur. Bu tabloları inceleyerek, gezegen konumlarını görebilirsiniz ancak, gerek harita çizimi yapmak ve gerekse anlamlı hale getirmek noktasında çaresiz kalabilirsiniz. Haritadaki sembollerin okunması ancak astroloji uzmanlarınca yapılabilecek son derece zor bir iştir. Bu konuda bir astrologtan profesyonel danışmanlık hizmeti alabilir ya da sitemizdeki doğum haritası çıkarma yazılımından yararlanabilirsiniz.

İnternette epeyce natal harita sitesi bulunduğunu görüyoruz. Bu servisleri incelediğimizde, çoğunun sadece konum ve açılara yer verdiğini, ama bu değerlerin neyi ifade ettiğini herkesin anlayacağı biçimde izah etmekte yeterli olmadığını görüyoruz. Oysa ki astrolojik sahada uzman olmayanlar yorumlamalı doğum haritası sonuçlarına ihtiyaç duyarlar. Bu bilinçle bizler de astroasist.com olarak detaylı yorumları sunan bir doğum haritası uygulaması olarak yayın yapıyoruz.

Seneler önce üst düzey astroloji bilgisine sahip olanların ephemeristen faydalanarak uzun uğraşlar sonucu çıkardıkları doğum haritalarını, bu zamanda teknolojik destek yardımıyla astroloji bilmeye gerek kalmaksızın oluşturmak ve pozisyon ve açıların anlamlarını online olarak görmek mümkün hale geldi.

Kısaca ifade etmek gerekirse ücretsiz bir doğum haritası astroloji sahasında uzmanlaşmış kişilerin deneyim ve bilgilerinin teknoloji yardımıyla bilgisayar programlarına aktarılarak sunulan şeklidir.

Astrolojik gök haritaları her saniye değişse bile, natal haritalar sahibinin doğduğu zaman dilimine özel gökyüzünün bir resmi olmasından dolayı değişmez.

Astroloji dalında uzman olmadan da şahsınıza ait tamamen detaylı analizler içeren astroloji haritanızı çıkarabilirsiniz. Bunu yapabilmek için doğum gününüze ait bilgileri ve doğduğunuz yeri forma girmeniz yeterli. Doğum haritamı göster butonunu tıkladığınız anda derhal haritanız ekranda görünecektir.

Doğum haritası hesaplaması pek çok teknik bilgi sayesinde mümkün olan, son derece zor ve karmaşık bir iştir. Bu sebeple sıradan bir kişinin kendi astrolojik haritasını çıkarması, gereken astrolojik bilgilere sahip olmadan olasılık dahilinde değildir. Sevindirici olan şu ki, teknoloji çağında olduğumuz bu günlerde bütün hesaplamaları sizin için yapabilen bilgisayar destekli yazılımlar oluşturulmuştur. Biz de sitemizi kendi haritanızı en kolay yoldan çıkarabilmeniz amacıyla tasarladık.

Doğum haritası işaretlerinin yoruma açık tarafları olmakla birlikte, aslına bakarsanız genelde belli anlamları ifade eder. Bu nedenle bire bir olmamakla birlikte farklı astrolog yorumları çok benzer ifadelerden oluşur.

Natal harita bir kimsenin doğum anında bulunduğu bölgenin coğrafi konumuna göre astrolojik açıdan tesir ettiği bilinen Güneş ve diğer gezegenlerin yerlerini ve aralarındaki geometrik ilişkiyi gösteren bir haritadır.

10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page