top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAstro Asist

Ücretsiz Doğum Haritası Hesaplama Servisi

Güncelleme tarihi: 24 Şub 2022



Astrolojik alanda uzman olmamanız halinde de kendinize ait son derece detaylı natal haritanızı çıkarabilirsiniz. Haritanızı hesaplamak için doğum anınıza ilişkin bilgileri ve doğduğunuz şehrin enlem/boylam bilgilerini seçmeniz yeterlidir. Yıldız haritamı göster butonunu tıkladığınız anda hemen haritanızı görüntüleyebilirsiniz.

Astrolojik konumların yoruma dayalı kısımları olmakla beraber, esasen astrolojik parametreler dahilinde aynı şeyleri ifade eder. Bu anlamda bire bir olmamakla birlikte farklı astroloji uzmanlarının yorumları bir birleriyle benzeşir.

Doğum haritaları çıkarılırken işlemlerde kullanılacak olan konum ve saat bilgilerinin doğruluğu kesin bir öneme sahiptir ki, burçların değiştiği günlerde bazen birkaç dakikalık yanlışlığın bile tüm hesaplamayı yanlış yönde etkileyeceğini bilmek gerekir. Astrolojik haritaların doğru bir şekilde çıkarılabilmesi ve anlamlarının izah edilebilmesi için, doğum günü ve saatinin tam olarak bilinmesi gereklidir. İnternet sitemizde ücretsiz olarak kullanıma sunduğumuz doğum haritası hesaplama uygulaması da, saat ve dakika şeklinde giriş yapacağınız bu veriler çerçevesinde kişiye özel natal (doğuma) harita sonucunu yorumlu bir şekilde vermektedir.

Gök günlüğü denilen dökümanlar belli tarihlere göre Mars, Jüpiter, Satürn gibi gezegenlerin bulunduğu burç ve dereceleri incelemeye yarayan teknik bilgilerden oluşur. Bu tablolara bakarak, gezegen konumlarını görebilirsiniz ancak, gerek haritayı çıkarmak ve gerekse anlamlı hale getirmek noktasında yetersiz kalabilirsiniz. Harita detaylarının okunması sadece profesyonel astrologlar tarafından yapılması imkan dahilinde olan zor ve karmaşık bir iştir. Böyle bir hizmet için uzman astrologlardan profesyonel danışmanlık hizmeti alabilir ya da sitemizdeki doğum haritası analiz sisteminden faydalanabilirsiniz.

Natal harita bir kimsenin doğduğu zamanda bulunduğu bölgenin coğrafi konumuna göre astrolojik etkileri olan Güneş sistemindeki gezegenlerin bulunduğu yerleri ve aralarındaki ilişkileri gösteren bir haritadır.

Kısaca söylemek gerekirse ücretsiz doğum haritaları astroloji alanındaki uzmanların sahip oldukları becerilerin teknolojinin ilerlemesiyle birlikte özel yazılımlara aktarılarak sunulan türüdür.

İlk zamanlarda astrolojiyi iyi bilenlerin gök günlüklerinden yararlanarak binbir emekle çıkardıkları doğum (natal) haritalarını, artık teknolojik destek yardımıyla hassas bir doğrulukla oluşturmak ve oldukça detaylı yorumlarını hızlıca görmek mümkün hale geldi.

İnternet üzerinde pek çok ücretsiz doğum (natal) haritası servisi bulunmakta. Bu siteleri incelediğimizde, kimilerinin sadece sembol ve işaretlere yer verdiğini, ama bu ifadelerin nasıl yorumlanması gerektiğini herkesin anlayacağı şekilde izah etmekte yeterli olmadığını görüyoruz. Oysa ki yeterli astrolojik bilgiye sahip olmayanlar yorumlamalı doğum haritası verilerine ihtiyaç duyarlar. Bunu bildiğimiz için biz de astroasist.com olarak en anlaşılır, detaylı ve kapsamlı yorumları sunan bir doğum haritası sitesi yayında kalmaya devam ediyoruz.

Natal (doğum) harita hesabı yapmak uzmanlık ve deneyim gerekliliği içeren, herkes tarafından yapılamayacak bir iştir. Bu nedenle astrolog olmayanların herhangi birisine ait doğum anına ait yıldız haritasını çıkarması, gerekli astrolojik bilgilere sahip olmadan imkansızdır. Ancak teknoloji çağında olduğumuz bu günlerde tüm bu karmaşık hesaplamaları sizin için yapan yazılımlar mevcuttur. Bizler de uygulamamızı kendinize ait doğum haritasını en kolay şekilde çıkarabilmeniz için tasarladık.

Güneş ve diğer gezegenlerin konumları zamana göre değişse de, kişisel astrolojik haritalar doğum anına bağlı olarak uzayın bir resmi olmasından dolayı değişmez ve sabittir.

Yükselen Burç Neyi İfade Eder? Nasıl Öğrenilir?

ASC (Ascendant) bulunması için gök günlüğü çizelgelerinden yararlanılır. Bu çizelgeler herkes için anlaşılamayan karmaşık bilgiler içerir. Bu bilgilerden faydalanabilmek için astrolojik alanda profesyonel düzeyde bilgi ve deneyim sahibi olmak gerekir. Bu konuda en garanti ve güvenilir yöntemlerin başında bir astroloji uzmanından destek almak ve çeşitli astroloji yazılımları kullanmak gelir. Tamamı ücretsiz astroloji uygulamamızı da bu niyetle güvenerek kullanabilir, yükselen burcunuzu net bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Bazen internette yükselen burç tespit etme işlemleri ile alakalı araştırma yaparken bazı çizelgeleri görmüşsünüzdür. Yükselen burcun tespit edilmesi hususunda sağlıklı bir bilgi ortaya koyan basit bir yükselen burç bulma cetveli yoktur aslında. Karşınıza çıkan bir cetvelde, coğrafi koordinat bulunmuyor ve yalnızca Güneş burcunuzun ne olduğu ve 2 saat ara ile yükselen burçlar sıralanmışsa önemsemeyin. Çünkü gerçek yükselen burç hesaplama işlemlerinde enlem/boylam derecesi, yerel saat farkı ve haliyle yaz/kış saati uygulaması hesaba dahil edilmelidir.

Herkesçe malumdur ki, Güneşin ışığından daha fazla faydalanmak adına belirli dönemlerde saatler ileri ya da geri alınır. Son yıllarda bizim ülkemizde bu tür bir ayarlama kullanılmasa da, yükseleni bulunacak kişinin doğum senesinde bu uygulamanın olup olmadığı bilinmeli ve tüm hesaplama bu bilgi ışığında yapılmalıdır.

Sitemizdeki form aracılığı ile, hiç bir astrolojik bilgiye gereksinim duymaksızın yükselen burcunuzu tespit edebilirsiniz. Yapmanız gerekense son derece basit. Tabi ki doğum saatinizi kesin bir doğrulukla bilmeniz kaydı ile. Web sitemizdeki yükselen burç hesaplama kısmına, doğduğunuz saati doğum lokasyonunuzu yazın, peşinden çıkacak olan göster butonunu tıkladığınızda hesaplama yapılacaktır.

Yükselen (1.Ev) burcun nelere işaret ettiği ve ne tür özellikler verdiği, hesaplamayla birlikte ele geçen bilgilerle beraber verilmektedir. Bu ilk evin önemi dış burçtan (Güneş burcu) daha çoktur diyenler çoğunluğu teşkil ediyor. Çünkü yükselen bilindiğinde tüm haritanın öbür detayları da gün yüzüne çıkacaktır. Doğum haritası analizlerinde öngörüler mutlak surette 1. Evin konumundan hareketle yapılır. Yalnızca bu bile yükselenin ehemmiyetini ispatlayan en geçerli bilgidir. Doğum anınıza ilişkin bilgilerle mutlaka 1. Ev konumunuzu öğrenin. Bu, kendinizi daha iyi tanımanızı, dışarıdan nasıl göründüğünüzü daha hızlı bir şekilde bilmenizi mümkün kılar.

Yükselen burç gözlerinizi dünyaya açtığınız anda coğrafi konumunuza göre, doğuda yükselmekte olan burca verilen addır. 12 evli astroloji sistemine göre düzenlenmiş olan yıldız haritanızdaki ilk evinizdir. Astrolojiyi çok bilmeyenler çoğunlukla kendilerini Güneş (dış) burçlarına göre tarif etseler bile, dışarıdan bakılınca başka insanlar tarafından farklı görünebilirler. Çünkü karşı tarafa verdiğimiz izlenim büyük ölçüde yükselen burcumuzla alakalıdır.

Güneş Burcu Nasıl Bulunur? Ne Anlama Gelir?

Güneş, Güneş sistemimizdeki en büyük güç olduğu gibi, natal haritalarda da en önemsenen güç olarak yorumlanır. Güneş’in konumlandığı burç, kimliğinizle ve tüm hayatınız boyunca ne yönde geliştiğinizle bağlantılıdır. Enerjinizi dış dünya ile hangi yöntemlerle etkileşime sunduğunuzu ortaya çıkarmakla beraber değerlerinizin, amaçlarınızın ve benliğinizin ana yapısıdır. Orta yaşların arkasından, Güneş burcunuzla olan bağlantınız güçlenir çünkü yaşlandıkça, kim ve ne olduğunuz hususunda kendinizi daha iyi anlama imkanına kavuşursunuz. Güneş’in konumlandığı burcunuz temel doğanızı ve hayatınızın olağan süreci esnasında aynı kalan kişilik özelliklerinizi tanımlar. Bu sizin dış dünyaya yansıyan içsel özelliklerinizdir. Esasen bir güç kaynağı olan Güneş, Güneş Sistemi’nin ortasında bulunur ve aynı şekilde Güneş’in bulunduğu burcunuz da benzersiz şahsınıza ait odak noktanızı şekillendirir. Kişisel özelliklerinizi anlayabilmek için sitemizdeki burç tespit etme uygulamasından yararlanabilirsiniz.

Ücretsiz Ay Burcu Hesaplama Sistemi

Şahsınızın veya tanıdığınız bir kişinin duygusal yapısını analiz etmek için, internet sitemizdeki Ay burcu bulma aracını kullanabilirsiniz. Eğer natal haritanızdaki Ay’ın hangi burçta olduğunu merak ediyorsanız doğum tarihi bilgilerinizi gerekli bölümlere girmeniz yeterli. Bunun ardından hesaplama butonuna tıklayın. Şayet bir başkasına ait Ay burcu konumuna ulaşmak isterseniz o kişiye ait doğum anı bilgilerini, Ay’ın şuanki pozisyonunu merak ediyorsanız, mevcut tarihin bilgilerini formdaki ilgili kutucuklara yazmanız gerekiyor. Bununla birlikte girilen tarihe göre Ay’ın bulunduğu burcu ve o astrolojik pozisyonda ne anlamlarının olduğunu görebilirsiniz.

Doğum haritamızdaki Ay burcu insanlara göstermediğimiz iç konuları ifade ediyor olması sebebiyle duygusal dünyamızla ilgi birçok mesele Ay’ın konumlandığı burçla direkt olarak ilgilidir ki, zevkine vardığımız şeyler hatta alışkanlıklarımız bile burçlardaki Ay’ımızın etkisiyle gündeme gelen konulardandır. Duygularımız üzerindeki kesin etkisiyle yaşantımızın pek çok alanını tam anlamı ile tesiri altında bırakabilir fakat, en önemlisi sürdürdüğümüz ilişkiler üzerinde etki sahibi olmasıdır. Bir doğum haritasındaki Ay burcu bir manada sevgiden ne beklediğimizi, beslenme şeklimizi ve duygusal manada rahatlama alanlarımızı da yönetir.

Duygu dünyamızdaki birçok konuda etki sahibi olan Ay’ın haritadaki pozisyonu astroloji alanındaki uzmanların çok önemsedikleri ve üzerinde durdukları temel konulardandır. Doğum haritasında, Ay’ın burçlara göre konumu, özellikle dış dünyaya içgüdüsel anlamda nasıl reaksiyonlar verdiğimizi gösterir.

Neredeyse tüm astrolojik hesaplamalarda olduğu gibi, Ay burcunu hesaplamak için de doğum saatinin kesin olarak bilinmesi gerekliliği vardır. Bu bölümün doğruluğu önemlidir, çünkü yalnızca birkaç dakikalık fark çok farklı bir burcu gösterebilir, bu sebeple emin olmak için mutlaka titiz davranılması gerekir. Kesin doğum saati bilgilerine sahip olmanız durumunda, websitemizdeki gibi gelişmiş altyapıya sahip bir çevrimiçi hesaplama programı gerekli sonucu verecektir.

Ay’ın bir manada koruyucu olarak Güneş’in çevresinde tur atması ve Güneş’in ışığını yansıtması gibi, natal haritamızdaki Ay da kendimizi korurken nasıl davrandığımızı, kendimizi nasıl rahat ve güvende tuttuğumuzu anlatır.

Merkür Burcu Neyi İfade Eder? Nasıl Öğrenilir?

Merkür yerleşimimiz nasıl düşündüğümüzü, yazarlıkla ilgili yeteneğimizi ve başka insanlarla nasıl iletişime geçtiğimizi yönetir. İlk kez karşılaştığımız birisinin, esasen dış burcu ile değil, Merkür burcu ile diyaloğa gireriz. Merkür burcunuzdan nasıl etki aldığınızı görmek için Merkür burcu öğrenme programımız aracılığı ile gerekli tespiti yapmanız gerekir. Astrolojik harita yerleşimindeki Merkür, olayları anlama, bilgi işleme ve diğer insanlarla fikir ve bilgi alışverişinde bulunma şeklimizi temsil eder. Merkür konumumuz iletişim yöntemimizi belirlediğinden ve düşüncelerimizi ifade ettiğinden dolayı, yaşamımızın her alanını etkiler. Her burçta farklı özellikler gösteren Merkür burcumuz, sahip olduğumuz zekayı ve bu zekamızı ne tarafa yönlendirdiğimizi gösterir.

Venüs Burcu Neyi İfade Eder? Nasıl Öğrenilir?

Venüs gezegeni devir daim yaparken, her gün ortalama 1° lik yol kateder. Bu ilerleyişle her bir burçta hemen hemen bir ay konakladığı manasına gelir. Bununla birlikte on sekiz ayda bir kere gerilemeye girer ki, Venüs’ünüzün kesin konumunu belirlemenin en garanti yöntemi doğum haritanıza bakmak doğduğunuz anda hangi burçta olduğunu belirlemek için bir Venüs burcu hesaplama yazılımı kullanmaktadır. Venüs’ün konumlandığı burç değerlerle alakalı olduğu için estetik anlayışımız ve maddi varlıklarımızla ilişkilerimiz üzerinde son derece etkindir. Astrolojik açıdan daha önemlisi, Venüs burcumuz sevgiye yaklaşımımızı, merhamet etme şeklimizi, nasıl bir aşk aradığımızı gösterir. Bir insanla aranızdaki uyumluluğu bulmak için Güneş’e göre yorum yapmak bir yöntemdir fakat, Venüs burcunuzu bilmek tam olarak aşkın kalbine inmenin en etkili metodudur.

Ücretsiz Mars Burcu Çıkarma Servisi

Bir haritadaki Mars’ın verdiği özellikleri öğrenmek, girişimciliğiniz ve motivasyon kazanmak için ihtiyacınız olan şeylerle ilgili bilgi verir. Bu bilgi, enerji düzeyinizi yükseltmenize ve hayatınızı daha kolay hale getirmenize yardımcı olabilir. Haritanızdaki Mars’ın yerini kolay bir şekilde öğrenmek için Mars burcu hesaplama programı kullanmak avantaj sağlar. Mars son derece hızlı hareket eden gezegenlerden biridir ve hangi tarihlerde retroya girdiğine göre iki ila yedi aylık süre zarfında burçları yönetir. Astrolojik verilere göre Mars’ın burçlar kuşağını tam olarak gezmesi ortalama iki sene sürer. Bu süreyi kesin olarak tespit edebilir, an itibarı ile neler yaşadığınıza ve hissettiklerinize göre kendinize notlar çıkarırsanız, önümüzdeki dönemde nasıl harekete geçeceğiniz ve enerjinizi hangi yöntemlerle kullanacağınız hakkında iyi bir iş yapmış olursunuz.

Jüpiter Burcu Nedir? Nasıl Hesaplanır ve Yorumlanır?

Jüpiter’in yer aldığı burç hakkınızda fark edebileceğinizden daha fazla konu içerir, algısal genişliliğinizi ve bilinç düzeyinizi yükseltme yöntemlerini açığa çıkarır. Genişleme anlamına gelen Jüpiter genellikle diğer özelliklerinin yanı sıra üst düzeyde ahlak ta getirir. Jüpiter burcunuzun konumunu gerçek manada anlamak, kendinize daha fazla şansı çekmenize yardım eder. Jüpiter’in astrolojik konumunu takip etmenin birkaç yolu bulunmaktadır. Bir astroloji programından yararlanarak tek tıklamayla Jüpiter’inizin konumlandığı burcu pratik bir şekilde hesaplayabilirsiniz, tabiki doğum tarihinizi ve yılınızı bilmeniz durumunda. Ayrıca Jüpiter burcu tablosunu kullanarak tarihlere ​​de göz atabilirsiniz. Astroloji haritanız çıkarılmışsa Jüpiter’inizin konumlandığı burcu buradan da tespit edebilirsiniz. Eğer net bir şekilde bu pozisyona ayrıntılı bir şekilde bakmak isterseniz Jüpiter burcu öğrenme uygulamamızdan yararlanabilirsiniz.

Satürn Burcuna Farklı Bir Bakış Hemen Hesaplayın

Satürn, bir kuşak gezegeni olup, burçların her birinde yaklaşık olarak iki sene altı ay geçirir ve baştaki konumuna geri gelmesi 28 ila 29 yıl alır. İşte bu ana Satürn’ün Dönüşü ismi verilir ve bu bir reşitlik sürecidir. Bu, benzer yaş grubunun birbiriyle özdeş yaşam dersleri öğrendiği manasına gelir. Sitemizdeki gibi Satürn burcu hesaplama sistemi yardımıyla Satürn’ün konumlandığı pozisyonu hesaplayabilirsiniz. Bir doğum haritasında, Satürn burcumuz, sınırlarımızı, korktuğumuz şeyleri ve sorumluluk hislerimizi ortaya koyar. Satürn burcu, sorumluluklarımızı nasıl yerine getirdiğimizi açıklayabilir ve bununla birlikte, doğal şekilde açıklamakta güçlük çektiğimiz ve hatta karakterimize ait olarak kabul ettiğimiz özelliklere de işaret edebilir.


23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page